Leer meer over de huidige milieuwetgeving, de (gebrekkige) handhaving daarvan, en waarom ecocidewetgeving een enorme ‘gamechanger’ zal zijn. Laat je inspireren door perspectieven uit andere culturen en ontdek welke hoopvolle internationale en Europese ontwikkelingen zich voltrekken. We sluiten de middag af door uitgebreid in te gaan op wat jij zelf kunt doen om ecocidewetgeving sneller tot realiteit te maken.

Programma

Introductie door Lydia Scholte, campagne manager Stop Ecocide NL.
Ubuntu, Buen Vivir en Geluk: leven in harmonie met de Natuur door Dorine van Norren, Associate Researcher Universiteit Leiden, Van Vollenhoven Instituut voor Recht, Bestuur en Samenleving.
De gebrekkig bescherming van het milieu in het recht: ecocidewetgeving als gamechanger door Katy Olivia van Tergouw, directeur Stop Ecocide NL.
De opmars van ecocide als internationale misdaad: hoopvolle ontwikkelingen in Europa en wereldwijd door Femke Wijdekop, jurist Stop Ecocide Nederland.
Wat jij kunt doen om ecocidewetgeving tot realiteit te maken door Lammert van Raan, Tweede Kamerlid Partij voor de Dieren.

Voor wie: iedereen van goede wil met een groen hart!
Toegang: gratis, vrijwillige bijdrage welkom
Start: 13.30 uur, vanaf 13.00 uur inloop
Einde: 17.00 uur, vanaf 16.30 uur borrel
Locatie: https://poesiatenkater.nl/locatie/

Let op! Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Vol = vol.

Interesse?

Meld je aan via de website.

Brouwerij Poesiat & Kater

proeflokaal

Polderweg 648 1093 KP Amsterdam
Toon op Google Maps