De hoofdlezing, met als titel ‘Europa: ideaal zonder droom? over Europopulisme en Vluchtelingenvrees’ , zal gehouden worden door prof. dr. C.H. (Chris) Doude van Troostwijk, filosoof/theoloog, werkzaam in Luxemburg en Amsterdam. Als coreferent zal drs. H. (Hans) Sakkers reageren vanuit Utrechts perspectief. Sakkers is hoofd van de afdeling Europese en internationale zaken van de gemeente Utrecht. Daarna volgt een discussie met de deelnemers aan het symposium. Een culturele omlijsting zal worden verzorgd door enkele leden van het ensemble Alhambra Revisited, met muzikale optredens uit de (Spaans) Joodse, Arabische en christelijke traditie; een rijke Europese cultuur die eigenlijk geworteld is in de Oriënt.

Voorafgaand aan het symposium is er in de Domkerk een oecumenische Europavesper, waarin de vertegenwoordigers van de Drie Utrechtse Kathedralen, de Rooms-Katholieke Sint Catharinakathedraal, de Oud-Katholieke Sint Gertrudiskathedraal en de Protestantse Domkerk zullen voorgaan.

Progamma

Vesper

18:00 – 18:45 uur: Domkerk, hoofdingang Domplein, voor ieder gratis toegankelijk. Voor de bezoekers van vesper en Symposium zijn er lunchbags voor onderweg naar het Symposium.

Symposium

19:30 – 22:00 uur: Gertrudiskapel, ingang conferentiecentrum ‘In De Driehoek’, Willemsplantsoen 1c te 3511 LA Utrecht.
Sprekers: prof. dr. C.H. (Chris) Doude van Troostwijk en drs. H. (Hans) Sakkers. Na de pauze is er gelegenheid voor debat met publiek en sprekers.
22:00 – 22:30 uur: ontmoeting onder het genot van een drankje en een hapje

Entree

€ 15,-. Studenten, CJP en U-Pas gratis. Betaling ter plaatse.

Gertrudiskapel

Willemsplantsoen 1c
Utrecht
Toon op Google Maps