Het centrale evenement tijdens de Winter Pride is de Pride Walk op zondag 6 november, waar onder meer D66-Kamerlid Lisa van Ginneken zal spreken.

De aftrap van het festival vindt op vrijdag 4 november om 20.00 uur plaats met een persoonlijke en akoestische muziekavond in De Nieuwe Bibliotheek. Queer singer-songwriter Wendy Moore is zeer uitgesproken over haar seksuele geaardheid en streeft ernaar met haar muziek mensen in de queer gemeenschap te steunen. En Chiara Bon speelt haar liedjes over (queer)liefde, de wereld en het leven. Het belooft een intieme avond te worden vol schitterende storytelling en mooie muziek. De toegang is gratis, aanmelden is verplicht.

Op zaterdag 5 november wordt om 14.00 uur de gloednieuwe film El Houb vertoond in De Nieuwe Bibliotheek. Regisseur Shariff Nasr wil met deze film de dialoog starten over homoseksualiteit binnen de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. De toegang is gratis, aanmelden is verplicht.

Pride Walk

Pride walk

Op zondag 6 november start rond 15.00 uur op Esplanade in Almere stad de Pride walk. Er is een optreden van gay choir Manoeuvre en er zijn toespraken, van onder meer Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken en wethouder Maaike Veeningen. De Pride walk staat in het teken van de strijd die queer mensen in Almere en Nederland nog altijd voeren tegen discriminatie en uitsluiting.

Na afloop van de Pride Walk volgt een knallend feest in Poppodium De Meester. Bij de ticketprijs van 6,50 zit een regenboog-diner in, net als de eerste paar drankjes. Na het buffet wat muzikaal wordt begeleidt door de tropische en sexy sounds van Femmetastic, volgt een scala aan artiesten.

Bron: youtu.be

Meer informatie

Meer informatie over het programma, tickets en tijden op 4, 5 en 6 november is te vinden op www.winterpridealmere.nl, via Instagram (@winterpride_almere), of op Facebook (Winter Pride Almere).