De organisatoren schrijven: “De symbolische klok van het Bulletin of Atomic Scientists die aangeeft hoe dicht de mensheid is bij een apocalyps die door de mensheid zelf veroorzaakt is (de ‘doemdagklok’) staat nu grotendeels door de oorlog in Oekraïne op 90 seconden voor middernacht. Dichter bij middernacht dan ooit. Een kernoorlog dreigt. Wij willen graag dat het leven gekoesterd wordt. Het leven van mensen moet gespaard worden. We vinden dat de oorlog moet stoppen. Dat kan door een wederzijds staakt-het-vuren en diplomatie, zoals vredesonderhandelingen. We willen vrede, liefde en licht. Respect voor het leven. Voor een Oekraïne, een Wereld Waarin Alle Kinderen Kunnen Spelen.”

Mensen worden opgeroepen om voor de vredesdemonstratie hartjes en spandoeken of karton met afbeeldingen van vredesduiven en het vredesteken mee te nemen. Het evenement is gratis en vindt plaats tegenover het Paleis op de Dam in Amsterdam. We maken een stiltekring, afhankelijk van de situatie. De vredesdemonstratie wordt ondersteund door de volgende organisaties:

Burundian Women for Peace and Development
Christian Peacemaker Teams
International Peace Bureau (Berlijn)
Gemeenschap van Sant’Egidio
Kerk en Vrede
MasterPeace
Noelhuis
NVMP-Artsen voor Vrede
Peace SOS
Platform Vrouwen voor Duurzame Vrede (PVDV)
Religies voor Vrede
Stichting voor Actieve Geweldloosheid (SVAG)
The Hague Peace Projects
United Religions Initiative Nederland
Universal Peace Federation Nederland
Vredesbeweging Pais
Vredesmissies zonder Wapens
Women’s Federation for World Peace Nederland
World Beyond War

Peace SOS was vorig jaar een van de initiatiefnemers van de demonstratie op de Dam om solidariteit te betuigen aan de mensen in Oekraïne.

Dam, Amsterdam

Damplein
Amsterdam
Toon op Google Maps