Het thema dit jaar is ‘de kracht van verbeelding’. Voor het eerst reikt vredesorganisatie PAX de PAX Duif uit als blijk van waardering aan bijzondere vredesinitiatieven. Dat gebeurt op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede in het mediacafé op het Westergasterrein in Amsterdam.  Vredesweek: Ook na vijftig jaar nog actueel.

Loop mee voor vrede

Steeds meer mensen verlangen naar verbinding in de samenleving. PAX en de Raad van Kerken organiseren vredeswandelingen waarin mensen vanuit verschillende religieuze en niet-religieuze achtergronden elkaar ontmoeten in kerken, moskeeën, scholen en op pleinen.

Manifeest

Voor jongeren is er op 23 september in het Volkshotel in Amsterdam een cultureel nachtfestival dat in het teken van vrede staat met onder andere modeontwerper Bas Kosters en rapper en performer Akwasi.

Over PAX

PAX staat voor vrede en bestaat uit IKV en Pax Christi. PAX werkt samen met lokale partners aan vredesopbouw in vijftien conflictgebieden, voert wereldwijd campagne tegen omstreden wapens en wapenhandel en komt op voor slachtoffers van geweld en mensenrechtenschendingen. Wij werken met 148 medewerkers en werken altijd met lokale organisaties. We bestaan sinds 1948. De eerste Vredesweek werd in 1967 georganiseerd door IKV en Pax Christi.