Deze wandeling van en voor vrede start bij de Openbare Basisschool De Springplank en leidt je door de interculturele stadswijk Dieze. Stadsdichter Sarah Lucassen draagt een nieuw vredesgedicht voor. Kinderen van de basisschool de Springplank laten horen en zien wat het betekent om er echt bij te horen. Iedere deelnemer wordt in staat gesteld veel te weten te komen over de bewoners en de organisaties in Dieze, een zeer interculturele wijk. Daarom biedt het thema “Jij hoort er bij” een prachtige aanzet tot verbinding!

In kleine groepen door de wijk lopend, verkennen we de wijk en maken we contact met wijkbewoners en lokale organisaties in een wandeling van ongeveer 3,5 kilometer. We zien stralende initiatieven van insluiting waar uitsluiting zo snel op de loer ligt. Tijdens de wandeling is er tijd voor gezelligheid en uitwisseling. Ook zal er een fietsgroep zijn die de route op de fiets aflegt voor mensen die minder gemakkelijk lopen.

Meer informatie over de route, het programma en opgave voor deelname is hier te vinden.

PAX organiseert de nationale Vredesweek dit jaar van 18 t/m 26 september. Door het hele land worden er honderden activiteiten georganiseerd. Bekijk hier wat er bij jou in de buurt te doen is.

OBS De Springplank Zwolle

Beukenstraat 83 8021 XA Zwolle
Toon op Google Maps