Tijdens het literatuurfestival worden vraagtekens gezet bij het systeem waarin we nu leven. Bestaande machtsstructuren worden zelden ter discussie gesteld, constateren de programmamakers.

“Whose house is this?”, verwijzend naar de roman van de Amerikaanse schrijver Toni Morrison vormt de centrale vraag. Hierbij wordt ook gezocht naar verhalen over een huis waarin niet wordt gewoond, maar waar het spookt, of naar verhalen waarin de aarde niet langer meer volstaat als een thuis.

Het gaat tijdens het festival onder onderwerpen als feminisme, de vleesindustrie, mannelijkheid in crisis, een nieuwe kijk op literaire horror en huiselijk geweld in de literatuur.

Nederlandse sprekers zijn onder andere schrijver Ingmar Heytze, performer Amara van der Elst, dichter Derek Otte en schrijver en presentator Elfie Tromp. Internationale gasten zijn onder andere de Argentijnse schrijfster Agustina Bazterrica, de Zuid-Afrikaanse dichteres Ronelda S. Kamfer en het Frans-Marokkaans muzikaal collectief N3rdistan.

Het volledige programma is te vinden op de website van Writers Unlimited