De artiesten presenteren een repertoire van en over vrouwelijke vredestichters, vrijdenkers en verbinders. De Tibetaanse Namgyal Lhamo brengt spirituele liederen en meditatieve mantra’s over sterke vrouwen, liefde, compassie en de zoektocht naar innerlijke vrede. Wishful Singing zingt over middeleeuwse powervrouwen: de Byzantijnse Kassia en de Duitse mystica Hildegard von Bingen, maar ook liederen van hedendaagse componisten, over natuurgodinnen en het leven in het hier en nu.

Sally Hanna vertolkt wonderschone Egyptisch-koptische hymnen voor Maria en de heilige Monica. Spoken word artiest Gabriel Erlach brengt een vlammende ode aan de Utrechtse vrouw. Randa Awad draagt eigen poëzie voor. Met een welkomstwoord door theoloog Claartje Kruijff waarin ze ingaat op het unieke verhaal van de Geertekerk.

Inspiratie

Namgyal Lhamo (2)
Namgyal Lhamo

Organisator Jeanneke den Boer van Culture Connection: “Met Women’s Voices willen we de verhalen vertellen van vrouwen die zich inzetten voor een betere toekomst voor iedereen: voor gelijkwaardigheid, vrijheid en vrede. Hun passie, idealen, eigenzinnigheid, moed en doorzettingsvermogen vormen de inspiratie voor ons programma.”

Praktische informatie

Locatie: Geertekerk, Geertekerkhof 23, 3511 XC Utrecht.
Datum: Donderdag 10 november 2022.
Tijd 20.00 uur, inloop om 19.30 uur.
Meer informatie en tickets: www.culture-connection.org.

Geertekerk Utrecht

Geertekerkhof 23
Utrecht
Toon op Google Maps