Elnathan John is een scherpzinnige en dynamische stem. Hij won meerdere literaire prijzen. Zijn essays en blogs werden onder meer gepubliceerd in The Guardian, Sunday Trust, Le Monde Diplomatique, The Economist, ZAM Magazine en Chimurenga Chronic. Als een onafhankelijke denker en een geestige criticus van machtsmisbruik en zelfverheerlijking, wordt John gevreesd voor zijn scherpte en bewonderd voor zijn moed en meeslepende woordkunst.

In 2015 verscheen zijn debuut, Born on a Tuesday, dat werd vertaald in Frans en Duits. In 2019 volgden Be(coming) Nigerian en zijn eerste stripboek in samenwerking met Alaba Onajin, On Ajayti Crowther Street. Hij was tevens jurylid van de 2019 Man Booker International Prize for Literature.

Verder zal de internationaal gevierde choreograaf en danser Gregory Maqoma drie korte nieuwe choreografieën uitvoeren. Bejubeld zangtalent, jazz-zangeres Melanie Scholtz uit Kaapstad zal gaan zingen. En Saman Amini, acteur, zanger en toneelschrijver van Iraanse afkomst, zal op geheel eigen wijze een bijdrage leveren. Tevens bijdragen van Noraly Beyer en Adriaan van Dis.

Zondag 1 maart, 15:30 uur, Internationaal Theater Amsterdam, Grote zaal. Taal Nederlands en Engels. Hoofdspreker: Elnathan John. Meer informatie en kaarten bestellen? Kijk hier.

Internationaal Theater Amsterdam

Leidseplein 26
Amsterdam
Toon op Google Maps