Tijdens het webinar recenseert Kamel Essabane van het FAHM Instituut het boek en delen de vier auteurs hun visie. De auteurs zijn ervaringsdeskundigen uit het jodendom, humanisme, christendom en de islam. Marcus van Loopik is judaïcus en beeldend kunstenaar, Abdelilah Ljamai is islamoloog en antropoloog, Henk Manschot is filosoof en ethicus. Frans Verkleij is bioloog, theoloog en pastor.

Break-out sessies

De aanwezigen kunnen in vier break-out sessies verder praten met de auteurs. Deze sessies worden geleid door Hannah Visser, Samira I. Ibrahim, Kamel Essabane en Anne-Maria van Hilst. Zij werken alle vier aan interreligieuze en interlevensbeschouwelijke relaties binnen diverse organisaties.

Het programma eindigt rond 17.30 uur met een korte reflectie door Hannah Visser en Samira I. Ibrahim op hoe dit boek doorwerkt op het debat en de dialoog. Het webinar wordt gemodereerd door Bas van den Berg, voorzitter van Stichting PaRDeS.

Het boek Zorg voor de aarde, herstel van de wereld, is te bestellen via de website van Stichting PaRDeS. Aanmelden voor het webinar kan door een e-mail te sturen naar [email protected].