De twintig verhalen vormen een heel divers geheel. Van het bijbelse scheppingsverhaal en de mythen uit het hindoeïsme, tot verhalen uit Afrika. Over machtige goden die alles konden scheppen, of juist over goden die de nieuwe creaties helemaal niks vonden en het wilden verwoesten. En dan waren er ook nog de goden die helemaal niets van plan waren, maar de wereld per ongeluk maakten.

Tillema: “De verhalen laten zien hoe mensen op een zeer creatieve manier aan de slag zijn gegaan met die ene vraag waar bijna geen antwoord op mogelijk is, namelijk: hoe is alles ontstaan? Waar komen we vandaan? De Inuït vertellen over een raaf die ons van de hemel naar de aarde heeft gebracht, terwijl de Yoruba uit Afrika denken dat alles in een dronken bui is gemaakt.”

Het boek bevat illustraties van Auke de Vries die vaak op humoristische wijze de kern van het verhaal weet te vangen. De auteur en tekenaar verwachten dat het boek zowel jonge als oudere mensen aanspreekt.

Het boek is verkrijgbaar via de website www.bureaudeus.nl en kost € 15. Een voorbeeldverhaal uit het boek is ook op de website te lezen.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.