De jury van de Brabantse Erfgoedprijs 2017 was verheugd over het aantal inzendingen. De geografische spreiding over de gehele provincie Noord-Brabant viel op, waarbij de verdeling tussen stad en platteland gelijk vertegenwoordigd was. De jury constateert dat nieuwe spelers de weg naar het erfgoedveld goed weten te vinden en het erfgoed met enthousiasme doorgeven aan de toekomst. Erfgoed gaat om mensen, over hun verhalen, hun tradities en acties.

Brabantse Erfgoedprijs, de achtergrond

Toen en toekomst reiken elkaar de hand. Dat is de achtergrond van de Brabantse Erfgoedprijs. Een prijs die zich richt op het stimuleren van vernieuwing en ontwikkeling in de regionale erfgoedsector. Deze tweejaarlijkse prijs geeft een mooie stimulans aan innovatieve en creatieve erfgoedprojecten die een podium verdienen. De Brabantse Erfgoedprijs is geen life time award, maar juist een prijs om talent en vernieuwing aan te sporen. De Brabantse Erfgoedprijs bestaat uit een geldbedrag van € 10.000,- en een begeleidingstraject van Erfgoed Brabant.

De jury

De jury staat onder voorzitterschap van Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur en bestaat voorts uit: Marc Wingens, Mijke Pol, Ank Lambers, Anne Sulman en Florian de Visser en Gertjan de Koster namens PopMonument, winnaar Brabantse Erfgoedprijs 2015.

Op http://www.erfgoedbrabant.nl/projecten/de-brabantse-erfgoedprijs/over-de-brabantse-erfgoedprijs/ vindt u verdere uitleg over de projecten en over het juryberaad.

Bron: youtu.be
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.