rotopGisteravond was de eerste aflevering van het nieuwe EO-programma Rot op met je religie te zien op televisie. Stichting KijkOnderzoek maakte vanmorgen bekend dat 531.000 mensen naar dit programma hebben gekeken. 

In Rot op met je religie wonen een jood, een moslim, twee christenen en twee atheïsten met elkaar in één huis. Jan is evangelisch, Sheila is joods, Safeer is moslim, Dineke is hervormd-christelijk en Bryan en Floris zijn atheïst. Alle zes hebben ze een zeer uitgesproken mening over religie. Twee weken lang trekken ze samen op en gaan ze de confrontatie aan met elkaars diepste overtuigingen. We zien wat de impact van geloof is op het dagelijks leven. Daarbij loopt de spanning op.

De reacties op het programma zijn zeer divers, ook op Nieuwwij.nl. Bezoeker ‘Louise’ geeft aan: Ik vind dit een uitstekend format! Er wordt teveel angst gezaaid tussen religies. De mensen die het bangst zijn, kennen niemand buiten hun eigen groep, maar volgen de sensatiezucht van de media. Laat mensen met elkaar kennismaken. Gooi ze in het diepe. De man die zich volgens mij meteen buiten de groep plaatst, is de veganist. Hij denkt ongenuanceerd, scheldt en toont geen respect.” Bezoeker ‘Durgaram’ schrijft: “Alles leuk en wel, maar die jongeman is van de Ahmadiyya-beweging en die beweging valt buiten islam.”

Bron: Nieuwwij.nl

Nog geen reactie — begin het gesprek.