De middelbare scholen gingen uiteindelijk weer open! Het zal best raar geweest zijn om weer op school te zijn. En alles werd nog niet zoals vroeger. Voor de één was de lockdown een nare eenzame periode. Voor de ander juist een periode van rust en creativiteit. Hoe heb jij de afgelopen maanden ervaren? Waar ben jij voor jezelf achter gekomen? Wat blijk jij belangrijk te vinden? Waarvan jij vindt dat het anders moet? Voor jezelf, maar ook voor school en de maatschappij?

Premier Rutte roept jongeren op om niet alleen na te denken over wat er anders kan, maar ook om met oplossingen te komen. Welke kun jij bedenken? Schrijf een essay en win een mooie prijs!

Wedstrijd

Alle jongeren uit het Voortgezet Onderwijs worden uitgenodigd een essay te schrijven over de #lessonslearned van de lockdown. Bijvoorbeeld dat je erachter bent gekomen dat het fijn is om iets te kunnen doen voor een ander. Dat online lessen volgen heel prima voor jou werkt en dat er veel meer waardering zou moeten zijn voor docenten die toch maar mooi hebben laten zien hoe flexibel ze kunnen zijn. Wat zijn volgens jou de #lessonslearned?

Criteria

  • Je bent schoolgaand en in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.
  • Je mag voor je essay max. 1000 woorden gebruiken.
  • In je essay schrijf je wat jouw #lessonslearned zijn, in jouw persoonlijk leven, wat betreft het onderwijs en in de samenleving. En hoe kun je ervoor zorgen dat die #lessonslearned niet wegzakken, maar blijvend impact hebben?
  • Je stuurt je bijdrage in voor 15 augustus met je naam, leeftijd, school en schoolniveau.

Beoordeling

lesson1

Er worden drie winnaars gekozen in drie categorieën: leeftijd 12-14 jaar, leeftijd 15-16 jaar, leeftijd 17-19 jaar. De jury let speciaal op de combinatie van jouw persoonlijke ervaring en jouw visie op het onderwijs en de samenleving.

Prijs

  • Cadeaubon
  • Speciale verrassing
  • Publicatie op Nieuwwij.nl
  • Professionele fotoshoot

Bekijk de digitale flyer op de website van de Nieuw Wij Academy. Stuur je essay voor 15 augustus naar: [email protected].

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.