Bron: www.youtube.com

In de online cursus Conversations for Change van de Nieuw Wij Academy leer je hoe je betere gesprekken voert over lastige maatschappelijke thema’s. Doelgroep: volwassenen. De cursus duurt acht weken, en begint op woensdag 5 oktober (was eerst 7 september, maar is iets opgeschoven). De cursus kan overigens ook worden gegeven als incompany training.

Iedere week ga je aan de slag met een les die gaat over een belangrijk aspect van gespreksvoering. De lessen bestaan uit een gefilmd interview met een expert, reflectieopdrachten en een opdracht om zelf of in een supportgroep mee aan de slag te gaan. Als je alles uitvoert, kost dat ongeveer 2 uur per week. Uiteraard ben je vrij om er meer of minder tijd aan te besteden.

Er wordt telkens een nieuwe les toegevoegd. Je hebt een week de tijd om ermee aan de slag te gaan. Op de achtergrond blijft er een facilitator beschikbaar voor vragen, opmerkingen en feedback.
Conversations for change

Inhoud van de online cursus:

Startmoment: woensdag 5 oktober 19.30 – 21.30 uur:  uur online aftrap via zoom, kennismaking groep en Q&A over de praktische zaken. Uiteraard fijn als deelnemers hierbij online aanwezig kunnen zijn. We nemen de sessie op voor mensen die niet live kunnen deelnemen. Eventueel later aansluiten kan dus ook omdat de startbijeenkomst is terug te zien. De rest van de cursus volg je zelfstandig (met support van trainer Imran Çınar).

Les 1: Hoe kun je écht goed luisteren?

Les 2: Hoe zorg je voor veiligheid in een gesprek?

Les 3: Hoe maak je verbinding?

Les 4: Hoe stel je de juiste vragen?

Les 5: Hoe ga je het gesprek aan over discriminatie?

Les 6: Hoe ga je om met je eigen ongemak?

Tussentijds moment: woensdag 2 november, 19.30 – 21.00 uur via zoom.

Afrondingsmoment: woensdag 30 november, 19.30 – 21.00 uur: afsluitende online Q&A via zoom.

Deelnemers wordt gevraagd om de woensdagavonden tussen 5 oktober en 30 november vrij te houden voor het oefenen met andere deelnemers (in supportgroepjes). Dit is niet verplicht, maar wenselijk en van harte aanbevolen!

Deelnemers hebben hierna nog een maand toegang tot de cursus.

Kosten: 150 euro (excl. btw) per deelnemer.

Studenten ontvangen 50% korting en als je met 3+ mensen je opgeeft dan ontvang je een groepskorting van 30%. Voor het ontvangen van de kortingscodes kan een mailtje gestuurd worden naar: [email protected].

Aanmelden voor de cursus die start op 5 oktober 2022 kan via dit online formulier.

Nieuw Wij kan deze cursus ook aanbieden als incompany training.

Vragen of opmerkingen? E-mail: [email protected].

Trainer: Imran Çınar

DSC_0747bew

Imran Çınar is psycholoog, trainer, coach en geregistreerd supervisor. Ze geeft ruim dertig jaar communicatie en (persoonlijke) leiderschapstrainingen in diverse werkvelden, zoals welzijn, ggz, zorg onderwijs en politie. Zij haalt veel voldoening uit het faciliteren van professionals in het vergroten van hun vakmanschap. Het vergroten van zelfkennis en verbinding maken met het eigen potentieel van deelnemers is essentieel voor haar aanpak. Haar roots liggen in Midden Anatolië, in Turkije. Door haar bi-culturele socialisatie kijkt ze vanuit meerdere perspectieven naar de wereld. Diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid is voor haar een belangrijk uitgangspunt. Verder maakt zij gebruik van Positieve Psychologie, Ervaringsleren, Systemisch Werken, Kruispuntdenken, Deep Democracy en Mindfulness.

Meld je aan voor de cursus door te betalen via dit online formulier.

Conversations for change DOSSIER afb

Deel van Dossier

Conversations for Change

Alle artikelen met betrekking tot de cursus Conversations for Change van de Nieuw Wij…