Stories of Belonging Dialogen

Ga onder begeleiding van een facilitator met elkaar in gesprek naar aanleiding van de reeks korte films van Stories of Belonging.

Wie:  Diversiteit & Inclusie netwerken, levensbeschouwelijke organisaties,

Kosten: afhankelijk van de opzet van de dialogen, mail voor meer info naar [email protected]

Start: in overleg

Onze eerdere dialoogprojecten:

Uitnodiging online dialoog racisme 1

In juni 2020 hebben we naar aanleiding van de moord op George Floyd in samenwerking met Bureau Twist een serie van vier online dialogen georganiseerd over racisme, met als doel om perspectieven en gevoelens te delen en te bespreken waar de gebeurtenissen in de wereld raken aan ons eigen verhaal.

Uit de dialogen bleek dat mensen het vaak lastig vinden om op een constructieve manier het gesprek aan te gaan over dit thema en andere emotioneel beladen onderwerpen. We hebben daarom besloten de cursus Conversations for Change te ontwerpen die specifiek gericht is op het voeren van gesprekken over spannende maatschappelijke thema’s.

Haardvuurdialogen – plaatje haardvuur

In december 2020 organiseerde de Academy eveneens in samenwerking met Bureau Twist een serie haardvuurdialogen. In december hebben we online een serie Haardvuur Dialogen georganiseerd rondom het thema ‘hoop’. Voor iedere bijeenkomst was een ‘verteller / voorlezer’ uitgenodigd die een verhaal of gedicht deelde vanuit zijn of haar levensbeschouwelijke traditie. Dit waren Shervin Nekuee (Storyteller en bestuurskundige, over Rumi en de mystieke Islam), Milka Miller-Sies (Portugees Joods en christen, getrouwd met een Surinaamse Moslim en jongerenwerker in Rotterdam), Shani Singh (Hindoestaanse schrijfster) en Kees Klomp (boeddhisme, aanjager betekeniseconomie). Met in totaal 141 aanmeldingen konden de dialogen op grote belangstelling rekenen. De interviews met de sprekers zijn goed gelezen en gedeeld. Je vindt ze hier terug.

NW_Academy_logo_RGB