Ricky Leong (2) – kopie

Tot en met 13 oktober 2022 zijn er diverse activiteiten, zoals een lezing over Inheemse Genocide in Amerika door Cameahwait op dinsdag 4 oktober in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Cameahwait geeft sinds 2019 lezingen over de geschiedenis en situatie van Inheemse volkeren uit Amerika die tot op de dag van vandaag worden onderdrukt. Op woensdag 12 oktober is het Festival Indigenous Liberation Day met als thema Repairing our Past, Present and Future, beginnend met een solidariteitsmars om 16.30 uur op de Dam gevolgd door diverse activiteiten tot en met 23.00 uur in en rond Pakhuis de Zwijger. Tenslotte is op donderdag 13 oktober de workshop Towards Reparatory Justice in Ru Paré, Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam (Engelstalig).

De activiteiten zijn gericht op aandacht voor minder bekende perspectieven op de klimaatcrisis, op healing, op culturele waarden en solidariteit. De activiteiten op en rond Indigenous Liberation Day (12 oktober) worden georganiseerd samen met diverse groepen uit de Inheemse diaspora, evenementen en activiteiten voor dekolonisatie en herstel vanuit Inheemse perspectieven en kosmovisie. Nieuw Wij is mediapartner.

Het is belangrijk dat Inheemse stemmen worden gehoord. Niet alleen voor het zelfbeschikkings- en mensenrechten-aspect, maar ook omdat het belangrijk is dat we leren van hun kennis, spiritualiteit en cultuur. Kennis die nodig is voor het dekolonisatieproces, voor het herstel van onze relatie met Moeder Aarde en het regeneratieproces van de natuur.

Fadjar 1800×1200

Expositie ‘Indigenous Dreams’ over Inheemse vrouwen in Nederland

Vanaf 12 oktober een bijzondere expositie in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam

Schermafbeelding 2022-09-15 om 17.05.58

“Inheems leed verdient aandacht. Maar we hebben ook wat te bieden”

Chautuileo Tranamil wil Inheemse diaspora verbinden en versterken

Lees gerelateerde artikelen uit 2021

Leander Vermaning foto Mieke Woestenburg

Leander Vermaning: “Wees trots op je inheemse identiteit”

Het kennen en koesteren van je roots maakt je sterker

Willem Koning fotograaf Mieke Woestenburg

“Laat het verhaal van de koloniale geschiedenis van twee kanten zien”

Willem Koning wil geen uitzonderingspositie voor Inheemse mensen

unnameds