Stories of belonging verwijst naar een serie verhalen over jongeren en hun behoefte om bij een bepaalde gemeenschap te horen, zoals een groep of organisatie waar zij zich thuis en geborgen voelen. Het gaat in de verhalen ook over in- en uitsluiting. Wanneer word ik geaccepteerd en gerespecteerd door mijn omgeving? Waar hoor ik thuis? En waar voel ik me thuis?

Hoe gaan jongeren met verschillende levensovertuigingen om met deze zoektocht? Het gaat in de verhalen over ‘horen bij de Nederlandse samenleving’ en tegelijk over de band met de levensbeschouwelijke gemeenschap waarvan de jongeren onderdeel zijn. De video’s, telkens gekoppeld aan een wat uitgebreider interview in artikelvorm, verschijnen op NieuwWij.nl op 16, 23 en 30 september en op 7 en 14 oktober 2020.

Dit Nieuw Wij-project is mede mogelijk gemaakt door Fonds ZOZ.

Q&A via Zoom op 28 oktober 2020

Ben je geraakt door één of meerdere van de verhalen en wil je graag met de jongeren uit de reeks in gesprek? Of ben je benieuwd hoe je deze korte films kunt gebruiken in de klas of in jouw jongerengroep? Of heb je een andere vraag? Op woensdag 28 oktober organiseert de Nieuw Wij Academy een Q&A met de jongeren waarbij ook een aantal ideeën voor gebruik wordt gedeeld. Van harte welkom. Aanmelden kan via:  academy@nieuwwij.nl. Aanvang 19.30 uur via Zoom.

Nieuw Wij Videoreeks – Interview Noud Fortuin – Beeld 1

“LHBT-ers hebben recht op transparantie, ook in kerken”

Stories of Belonging (1): Noud Fortuin