Template

Wie is Dinah Bons?
Ik ben een LGBTQI + / Trans lobbyist, HIV& AIDS en sekswerk activist. In 1991, op 21-jarige leeftijd, begon ik mijn leven als activiste als onderdeel van Act Up New York’s zwarte en Latino jeugdgroep. Momenteel ben ik de duovoorzitter van de zwarte en van kleur translobby en outreach organisatie Trans United Europe/BPOC Trans European network. Ik ben ook bestuurslid bij ICRSE Brussel en NSWP Edinburg en bij Pride Amsterdam, Ik ben juriste en heb transgenderrechten en -beleid vormgegeven voor EU-commissies en bij de Europese rechtbank stategic ligitation zaken bevochten als strategisch directeur van Transgender Europe opererend vanuit Berlijn. Ik woon in Parijs en Amsterdam.

Voor welke organisatie(s) werk je?
Ik ben voorzitter van Trans United Europe/ BPOC Trans network. Directeur Trans United Kliniek voor hormoon en soa/hiv preventie. Het snijvlak van uitvoering zorg en beleidsbeïnvloeding om te komen tot goede transzorg waarbij ervaringsdeskundigheid telt.
Bestuurslid van Equinox project voor raciale rechtvaardiging. We zijn een lobbygroep die zich bezighoudt met Europese wetgeving en beïnvloeding bij de implementatie van EU action plan on anti racism(APAR) voor de commissie van de raad van Europa.

Met welk initiatief/project draag je bij om discriminatie te verminderen?
Het werk van Trans United is waar wij naast werken aan de verbetering van de mensen rechten van transmensen ook de intersectionele mechanisme van onderdrukking en racisme aan de orde stellen. De realiteit van zwarte en van kleur transmensen is sinds onze organisatie zich begon te profileren snel gegroeid. Ook is de witheid van de LHBTIQ gemeenschap duidelijker gemaakt door onze actieve participatie in de dekolonisatie beweging en onze dialoog met nationale en internationale LHBTIQ organisaties en donors. Wij werken aan de thema’s anti-racisme, de socio-economische positie van zwarte en van kleur trans en gender diverse mensen. Theater voorstelling De Doula’s van Adelheid Roosen en Zina Platvorm waarin vrouwen van kleur met elkaar de bruggen bouwen tussen hun diverse gemeenschappen.

Hoe bereik jij het brede publiek met jouw werk?
Wij werken nauw samen met andere organisaties die een queer identiteit van kleur hebben. Samen vormen we een alliantie waarmee we onze idealen en strijd krachtiger maken. We werken nauw samen met de overheid, lokaal en regionaal, en met de Europese unie in Brussel. Ook participeren wij in VN processsen en duiden naar anti racisme beleid en de inclusie van transmensen van kleur. Door media presentaties, voordrachten, conferenties en speeches.

Welke EN/EN identiteiten bezit jij?
Academicus (Juriste), Kunstenaar, Professioneel Zorgverlener, Transpersoon, Bi cultureel, Politica, Activiste, Marketing strateeg

Waarvoor kunnen mensen jou bellen of welke vraag heb jij aan mensen of organisaties?
Via http://transunitedeurope.eu zorg en hulpvragen, medische trans specifieke zorgvragen, uitbuiting en mensenhandel, geweldsdelicten, psycho sociale ondersteuning, therapeute.

Bekijk diverse filmpjes over de En/EN-campagne op het YouTube kanaal van Nieuw Wij Bron: youtube.com

Wil je ook een EN/EN-kaart ontvangen en deze delen op sociale media? Dat kan! Stuur een mail naar [email protected]. Mail een hoge resolutie foto van jezelf (meestal > 2 MB) en vermeld in de mail 5 identiteiten (persoon, beroep, hobby, maatschappelijke rol, etc). Dan krijgt u meestal binnen een dag uw persoonlijke En/En-kaart retour!

EN EN Header-presentatie – LOGO

Deel van Dossier

Nieuw Wij LAB!

In het project Nieuw Wij LAB staat de vraag centraal hoe we discriminatie  in de…