Wie is Gregor Walz?
Ik werk als zelfstandig onderzoeker, adviseur en persoonlijk coach en houd me al 13 jaar bezig met discriminatie, gelijke behandeling en mensenrechten in Nederland. Ik ben opgegroeid in Berlijn, heb een deel van mijn leven in Groot-Brittannië doorgebracht en woon nu sinds 2007 in Nederland. Buiten werktijden kun je me vaak hardlopend in de Haagse duinen en op het strand tegenkomen.
Voor welke organisatie(s) werk je?
Ik werk als zelfstandig onderzoeker bij Verwonderzoek in Den Haag, een klein onderzoeksbureau dat ik samen met mijn collega-onderzoeker Auke Witkamp heb opgericht. Ik doe veel onderzoek naar discriminatie en mensenrechten, zowel voor de overheid als voor maatschappelijke organisaties en initiatieven die zich inzetten voor een betere wereld. Daarnaast begeleid ik mensen in hun persoonlijke ontwikkeling vanuit mijn eigen coachingpraktijk.
Met welk initiatief/project draag je bij om discriminatie te verminderen?
Via Verwonderzoek doe ik toegepast onderzoek naar discriminatie, en help ik maatschappelijke organisaties om hun initiatieven en strategieën kritisch tegen het licht te houden en te verbeteren. Ik neem anti-discriminatieprojecten onder de loep om te zien wat ze in de praktijk allemaal opleveren, en wat andere initiatieven daarvan kunnen leren. Ik hoop zo een steentje bij te dragen aan al die mooie initiatieven in Nederland die bijdragen aan meer inclusie en sociale samenhang. Daarnaast adviseer ik NGO’s in hoe ze strategisch kunnen werken om meer impact kunnen hebben.
Met mijn persoonlijk initiatief www.vaderinwording.nl heb ik een plek gecreëerd waarop de persoonlijke verhalen van aanstaande vaders ruimte krijgen. Niet om discriminatie tegen te gaan, maar wel om bij te dragen aan een eigentijdse visie op betrokken vaderschap.
Hoe bereik jij het brede publiek met jouw werk?
Onderzoeksrapporten zijn over het algemeen geen kaskrakers. Daarom schrijf ik artikelen en opiniestukken, bijvoorbeeld op Sociale Vraagstukken, werk ik mee aan mediaproducties en laat ik me graag interviewen om de resultaten van relevante onderzoeken ook bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Je doet me een plezier als je me vraagt om iets te vertellen over mijn onderzoek of om samen een stuk te schrijven over een interessant onderwerp.
Welke EN/EN identiteiten bezit jij?
Onderzoeker, coach, (aanstaande) vader, hardloper, muzikant.
Waarvoor kunnen mensen jou bellen of welke vraag heb jij aan mensen of organisaties?
Je kunt me bellen als je iets wilt weten over discriminatie, wat je ertegen kunt doen of welke organisaties in dit veld goed werk doen. Als je zelf een project wilt opstarten en daar een goede verandertheorie voor wilt opstellen. Of natuurlijk als je wilt onderzoeken of je organisatie, project of initiatief de goede dingen doet. Op www.verwonderzoek.nl kun je zien welke thema’s en projecten ik eerder heb onderzocht.
Wil je ook een EN/EN-kaart ontvangen en deze delen op sociale media? Dat kan! Stuur een mail naar [email protected]. Mail een hoge resolutie foto van jezelf (meestal > 2 MB) en vermeld in de mail 5 identiteiten (persoon, beroep, hobby, maatschappelijke rol, etc). Dan krijgt u meestal binnen een dag uw persoonlijke En/En-kaart retour!