Template

Wie is Hanneke Felten?
Ik werk als senior onderzoeker en projectleider bij Movisie en Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS). Ik houd mij bezig met de vraag: wat werkt om discriminatie te verminderen?

Wetenschappelijke kennis hierover (uit studies van anderen of die van ons zelf) vertalen we in praktische tips, voor de praktijk. Met de praktijk bedoel ik onder meer sociale professionals of vrijwilligers die antidiscriminatie-interventies ontwikkelen of uitvoeren (bijvoorbeeld op scholen, in bedrijven of buurten) maar ook bijvoorbeeld ambtenaren van gemeenten die wij stimuleren en ondersteunen om werk te maken van de aanpak van discriminatie. Wij maken dus zelf geen antidiscriminatie-interventies of methoden (wij staan niet zelf voor een klas of geven niet zelf trainingen aan bedrijven) maar willen degene die dat doen zo goed mogelijk ondersteunen. Want als jezelf bijvoorbeeld druk bent met les geven over discriminatie op scholen, heb je vaak niet de tijd om alle wetenschappelijke kennis hierover uit te pluizen. Daarom doen wij dat.

Kortom: vanuit Movie en KIS zijn wij er om iedereen die werkt aan de aanpak van discriminatie, te ondersteunen met (wetenschappelijke) kennis om dit zo effectief mogelijk te doen.

Voor welke organisatie(s) werk je?
Movisie. Een groot programma dat Movisie uitvoert (samen met Verwey Jonker) is Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS). Ik werk samen met een hele groep collega’s aan het thema discriminatie; onder meer Mellouki Cadat Lampe, René Broekroelofs, Hanan Nhass en Sahar Noor, Amma Asante en Joline Verloove.

Naast mijn werk bij Movisie probeer ik ook tijd maken voor mijn proefschrift over effectief discriminatie verminderen Universiteit Utrecht en VU)

Met welk initiatief/project draag je bij om discriminatie te verminderen?
We hebben een groot aantal projecten lopen. Het gaat om projecten op onder meer de volgende domeinen: onderwijs, arbeidsmarkt, stagemarkt, buurten en wijken, gezondheidszorg en welzijn en (sociale) media. Wij kijken daarnaast ook naar wat werkt bij het tegen gaan van specifieke vormen van discriminatie zoals moslimdiscriminatie, antisemitisme, antizwart racisme, discriminatie van mens met een Oost Aziatische achtergrond en discriminatie van Roma en Sinti, LHBT-discriminatie, sekse discriminatie en discriminatie op grond van beperking.

In ons wat werkt dossier discriminatie verminderen vind je het overzicht van wat we weten over hoe je discriminatie effectief kan verminderen

Hoe bereik jij het brede publiek met jouw werk?
We zijn niet direct gericht op het brede publiek maar juist op mensen die actief aan de slag zijn (of dat willen gaan doen) met de aanpak van discriminatie. Op movisie.nl/discriminatie en kis.nl/discriminatie vind je meer info over ons werk.

Welke EN/EN identiteiten bezit jij?
Onderzoeker, moeder, idealist, lesbische vrouw

Waarvoor kunnen mensen jou bellen of welke vraag heb jij aan mensen of organisaties?
Vraag ons hulp wanneer je:

  • een methode of interventie hebt ontwikkeld tegen discriminatie en je afvraagt hoe je kan zorgen dat deze nog meer impact maakt/ nog effectiever wordt of hoe je deze met wetenschappelijke kennis kan onderbouwen of verstevigen
  • je een aanpak, methode of interventie wilt gaan ontwikkelen tegen discriminatie en je afvraagt wat de meeste effectieve aanpak is
  • een ambtenaar van een gemeente bent die zich afvraagt hoe een effectief antidiscriminatiebeleid te formuleren voor de eigen gemeente
Bekijk diverse filmpjes over de En/EN-campagne op het YouTube kanaal van Nieuw Wij Bron: youtube.com

Wil je ook een EN/EN-kaart ontvangen en deze delen op sociale media? Dat kan! Stuur een mail naar [email protected]. Mail een hoge resolutie foto van jezelf (meestal > 2 MB) en vermeld in de mail 5 identiteiten (persoon, beroep, hobby, maatschappelijke rol, etc). Dan krijgt u meestal binnen een dag uw persoonlijke En/En-kaart retour!

EN EN Header-presentatie – LOGO

Deel van Dossier

Nieuw Wij LAB!

In het project Nieuw Wij LAB staat de vraag centraal hoe we discriminatie  in de…