Template

Wie is Hui-Hui Pan?
Hallo, ik ben Hui-Hui Pan, moeder van 3 jonge kinderen, geboren in Deventer met Chinese roots. Ik ben cultureel organisator, verbinder en strateeg. Ik heb een achtergrond in economie, cross-culturele communicatie en Azië/China. En heb sinds kinds-af-aan een haat-liefde verhouding met media. Wat het is, wat het kan doen en de kracht achter media in de samenleving. Ik zie mezelf als wereldse Nederlander en houd van een meer holistische aanpak – om niet naar symptomen maar naar de relaties in het geheel te kijken.

Naast het initiëren, aanjagen van nieuwe samenwerkingen en projecten houd ik me sinds 2008 bezig met diversiteit en inclusie, waarbij de sinds 2017 de focus specifiek op Aziatische representatie is gaan liggen.

Voor welke organisatie(s) werk je?
Pan Asian Collective, Omroep PAC, zit in het bestuur van MDRA en ik doe freelance advieswerk.

Met Pan Asian Collective organiseer ik events en creëer ik podium voor creatieven met Aziatische roots om zo zichtbaarheid en representatie te bevorderen in de media en cultuursector.

Ik ben ook initiatiefnemer achter omroep PAC, wat staat voor Pan Asian Connections, Een nieuwe omroep om ervoor te zorgen dat Aziatische Nederlanders meer zichtbaar worden in de mainstream media en beter gerepresenteerd worden. En om daarnaast ook programma’s te maken en verhalen te vertellen vanuit een Aziatisch-Nederlands perspectief.

Daarnaast initieer ik verschillende samenwerkingen met allerlei (Amsterdamse) instellingen om partijen met elkaar te verbinden en elkaar zichtbaarder te maken.

Met welk initiatief/project draag je bij om discriminatie te verminderen?

Pan Asian Collective, Omroep PAC en als bestuurslid bij MDRA. Ook schrijf ik zo nu en dan opinie-artikelen.

Daarnaast heb ik een samenwerkingscollectief / verband opgezet met verschillende mensen uit de Aziatische gemeenschappen en enkele organisaties tegen Anti-Aziatische racisme.  Ook ben ik een van de initiatiefnemers achter de petitie ‘Wij zijn geen virussen’, organiseer of draag ik bij aan verschillende andere initiatieven.

Hoe bereik jij het brede publiek met jouw werk?
Met de events die ik organiseer en de programma’s die we maken proberen we samenwerkingsverbanden op te zoeken met bestaande (Amsterdamse) instellingen en om zo een breder publiek te bereiken, daarnaast werken we veel met media (door interviews te geven of opinies te schrijven, op ook op deze manier een breder publiek te trekken).

Wij vinden het belangrijk dat we zichtbaarder worden omdat daarmee representatie ook een natuurlijk gevolg is.

Welke EN/EN identiteiten bezit jij?
Vrouw, moeder, verbinder, strateeg, Chinees-Nederlands.

Waarvoor kunnen mensen jou bellen of welke vraag heb jij aan mensen of organisaties?
Naast een kop koffie of thee. Kunnen mensen we altijd bellen of een e-mailen voor samenwerkingen of vragen over diversiteit en inclusie, over de Aziatische samenleving (geschiedenis, cultuur), Aziatische representatie in media en cultuur. En als er verbindingen gezocht dienen te worden.
www.panasiancollective.com of www.omroeppac.nl of linkedin.

Bekijk diverse filmpjes over de En/EN-campagne op het YouTube kanaal van Nieuw Wij Bron: youtube.com

Wil je ook een EN/EN-kaart ontvangen en deze delen op sociale media? Dat kan! Stuur een mail naar [email protected]. Mail een hoge resolutie foto van jezelf (meestal > 2 MB) en vermeld in de mail 5 identiteiten (persoon, beroep, hobby, maatschappelijke rol, etc). Dan krijgt u meestal binnen een dag uw persoonlijke En/En-kaart retour!

EN EN Header-presentatie – LOGO

Deel van Dossier

Nieuw Wij LAB!

In het project Nieuw Wij LAB staat de vraag centraal hoe we discriminatie  in de…