Template

Wie is Irene Hemelaar?
Ik ben geboren en getogen Amsterdammer. Ik ben ondernemer en zing, schrijf, spreek, onderzoek en organiseer. Met mijn Duo Wilde Orchidee zing ik sinds 2001 veelal voor ouderen en sinds 2005 organiseer ik een maandelijkse MeeZing in het Amsterdamse Gay Mix café Saarein, sinds de start van Corona crowdfundend voor het café vanuit huis. ik zet me in in voor gelijke rechten, diversiteit en inclusiviteit.

Ook zet ik me sinds 2005 in voor de zichtbaarheid (en het welbevinden van) LBTQI+ vrouwen in Nederland bij Stichting OndersteBoven en bij de Amsterdam Gay Pride, waar ik 8 jaar in leidende rollen aan verbonden ben geweest, waarvan de laatste 2,5 jaar als directeur LHBTI-emancipatie.

In 2015 was ik namens Nederland VN Vrouwenvertegenwoordiger in de koninkrijksdelegatie en sprak ik de Algemene Vergadering toe over gelijke rechten voor alle vrouwen, dus ook LBTI-vrouwen.

In november 2016 eerde de gemeente Amsterdam me bij mijn afscheid van de pride met de Frans Banninck Cocq-penning voor de uitzonderlijke prestaties die ik heeft verricht voor de stad.

Ik werk als trainer / adviseur aan onder andere Diversiteit & Inclusie voor de FNV Academie. In opdracht van de gemeente Amsterdam verrichtte ik begin 2017 bij de Aanpak Eenzaamheid een verkenning met betrekking tot de doelgroep LHBTI en doe ik momenteel onderzoek naar discriminatie van LBTQI+ mensen.

Ik ben lid van de dorpsraad Sloten Oud Osdorp, lid van de gemeentelijke klankbordgroep voor het dit jaar op te richten Regenbooghuis en bouw aan een goede governance van de Amsterdamse Regenboog VeiligheidsAlliantie.

Voor welke organisatie(s) werk je?
FNV, eigen bedrijf Heavenly Creature Producties, verschillende opdrachtgevers waaronder gemeente Amsterdam.

Met welk initiatief/project draag je bij om discriminatie te verminderen?
Onderzoek, Regenboog Veiligheidsalliantie, zakelijke leiding Salto PrideTV-programma Power Vrouwen Hour.

Hoe bereik jij het brede publiek met jouw werk?
Social media, netwerkbijeenkomsten, soms publicaties / interviews.

Welke EN/EN identiteiten bezit jij?
Zus, vriendin, ondernemer, activist, wandelaar (met de hondjes).

Waarvoor kunnen mensen jou bellen of welke vraag heb jij aan mensen of organisaties?
Website, initiatieven, expertisegebied, uitwisseling van kennis.

Bekijk diverse filmpjes over de En/EN-campagne op het YouTube kanaal van Nieuw Wij Bron: youtube.com

Wil je ook een EN/EN-kaart ontvangen en deze delen op sociale media? Dat kan! Stuur een mail naar [email protected]. Mail een hoge resolutie foto van jezelf (meestal > 2 MB) en vermeld in de mail 5 identiteiten (persoon, beroep, hobby, maatschappelijke rol, etc). Dan krijgt u meestal binnen een dag uw persoonlijke En/En-kaart retour!

EN EN Header-presentatie – LOGO

Deel van Dossier

Nieuw Wij LAB!

In het project Nieuw Wij LAB staat de vraag centraal hoe we discriminatie  in de…