Template

Wie is Max de Ploeg?
Ik heet Max Arto de Ploeg en zet me in als organisator en dekoloniaal denker voor een rechtvaardigere wereld waarin de verschillende gevolgen van kolonialisme worden tegengaan en dus ook systemen van genocide, ecocide, racisme, patriarchie en alle diverse vormen van onderdrukking en uitsluiting in onze samenleving. Hierbij geloof ik dat organisatiekracht vanuit de grasroot en het activisme een belangrijk element is voor verandering en dat we elkaar moeten versterken en helpen. Als iedereen de kans krijgt zichzelf te ontplooien geloof ik dat we in een mooiere wereld terecht zullen komen.

Voor welke organisatie(s) werk je?
Ik werk parttime bij cultureel platform Pakhuis de Zwijger als programmamaker en ben daar tevens de projectleider van de Week tegen Racisme. Daarnaast ben ik mede-oprichter van pan-dekoloniaal netwerk en orginsatie Aralez en geef ik als zelfstandige ook workshops, les en lezingen over dekolonisatie.

Met welk initiatief/project draag je bij om discriminatie te verminderen?
Vanuit de Week Tegen Racisme breng ik in samenwerking met comité 21 maart een breed netwerk aan grassroot organisaties bij elkaar en bieden we hun platform met een week vol programma’s en online campagnes. Het doel is hierbij vooral bewustwording, kennisuitwisseling en het bouwen van netwerken en communities en dus een beweging tegen racisme en discriminatie.

Hoe bereik jij het brede publiek met jouw werk?
Als institutioneel activist zorg ik dat bepaalde netwerken en organisaties die normliter minder makkelijk podium krijgen en of zelf geen toegang hebben tot middelen een extra kans krijgen om hun verhaal te delen en te verspreiden. Ik faciliteer en versterk hierin graag de mensen en organisaties die dus al actief zijn in praktijk. Het is dus een kwestie van luisteren, ruimte bieden en kijken wat er aan middelen beschikbaar gemaakt kan worden voor stemmen die dat verdienen. Ben als het ware een bondgenoot van de grasroot activist die van ‘binnenuit’ werkt.

Welke EN/EN identiteiten bezit jij?
Programmamaker, dekoloniaal denker, muziekmaker, broer, vriend

Waarvoor kunnen mensen jou bellen of welke vraag heb jij aan mensen of organisaties?
Workshops, lezingen, advies, rust , muziek, events, en projecten.
Volg jij je hart? Website naar info:
Aralez: https://stichtingaralez.com/
Zelfstandige: https://artoyan.wordpress.com/
Week Tegen Racisme: https://dezwijger.nl/special/week-tegen-racisme 

Bekijk diverse filmpjes over de En/EN-campagne op het YouTube kanaal van Nieuw Wij Bron: youtube.com

Wil je ook een EN/EN-kaart ontvangen en deze delen op sociale media? Dat kan! Stuur een mail naar [email protected]. Mail een hoge resolutie foto van jezelf (meestal > 2 MB) en vermeld in de mail 5 identiteiten (persoon, beroep, hobby, maatschappelijke rol, etc). Dan krijgt u meestal binnen een dag uw persoonlijke En/En-kaart retour!

EN EN Header-presentatie – LOGO

Deel van Dossier

Nieuw Wij LAB!

In het project Nieuw Wij LAB staat de vraag centraal hoe we discriminatie  in de…