Template

Wie is Mercedes Zandwijken?

Ik ben Samenlevingstherapeut en oprichter en directeur van de Stichting Keti Koti tafel. Ik werk als oprichter van de stichting Keti Koti (Dialoog) Tafel (www.ketikotitafel.nl) aan het overdragen van kennis en vaardigheden voor het organiseren en faciliteren van de dialoog over de erfenis van het Nederlandse slavernij en koloniale verleden. Dit door middel van het oprichten en trainen van Keti Koti Tafel Collectieven, verspreid over het land die op hun beurt Keti Koti Tafels organiseren in hun eigen stad. De stichting Keti Koti Tafel is door Movisie het Kenniscentrum op het gebied van het sociale domein voorgedragen voor de databank effectieve interventies. Gedurende mijn gehele loopbaan en nog steeds richt ik me met mijn werkzaamheden op het versterken van de positie van gemarginaliseerde groepen.

Voor welke organisatie(s) werk je?
De stichting Keti Koti tafel. Het ontwikkelen en activeren van netwerken rondom de Keti Koti (dialoog) tafel en het versterken de dialogische capaciteit van die netwerken teneinde te samen met hen te komen tot de organisatie en het faciliteren van een Keti Koti tafel.

Met welk initiatief/project draag je bij om discriminatie te verminderen?
De Keti Koti (dialoog) tafel. Het bijeen brengen van zwarte en witte Nederlanders en alle kleuren daar tussen in aan de Keti Koti tafel voor het voeren van een dialoog over hoe de erfenis van het slavernij en koloniale verleden doorwerkt in ons herinneringen, hedendaagse ervaringen en emoties.

Hoe bereik jij het brede publiek met jouw werk?
Wij bereiken een breed publiek door middel van het oprichten en trainen van Keti Koti tafel Communities bestaande uit zwarte en witte Nederlanders en alle kleuren daar tussen in verspreid over het land. Samen met deze communities organiseren we Keti Koti tafels voor o.a. sociaal maatschappelijke culturele en onderwijs instellingen .Mocht je in jou stad, organisatie, festival ect ook een Keti Koti tafel willen laten plaats vinden neem dan contact met ons op, dan komen we naar je toe om dit samen te realiseren

Welke EN/EN identiteiten bezit jij?
Samenlevingstherapeut, Lobbyist, Sociaal-Ondernemer, Geliefde van M., Moeder/Oma!

Waarvoor kunnen mensen jou bellen of welke vraag heb jij aan mensen of organisaties?
Mensen kunnen mij bellen als zij actief betrokken willen worden bij het trainen van de leden van de Keti Koti Collectieven en/of als zij in hun eigen stad of binnen de eigen organisatie een Keti Koti tafel willen organiseren. Daarnaast zijn vrijwilligers altijd welkom en ook als je op zoek bent naar een stageplaats, neem dan vooral contact met ons op.

Bekijk diverse filmpjes over de En/EN-campagne op het YouTube kanaal van Nieuw Wij Bron: youtube.com

Wil je ook een EN/EN-kaart ontvangen en deze delen op sociale media? Dat kan! Stuur een mail naar [email protected]. Mail een hoge resolutie foto van jezelf (meestal > 2 MB) en vermeld in de mail 5 identiteiten (persoon, beroep, hobby, maatschappelijke rol, etc). Dan krijgt u meestal binnen een dag uw persoonlijke En/En-kaart retour!

EN EN Header-presentatie – LOGO

Deel van Dossier

Nieuw Wij LAB!

In het project Nieuw Wij LAB staat de vraag centraal hoe we discriminatie  in de…