Template

Wie is Pravini Baboeram?
De rode draad in mijn leven is bijdragen aan sociale verandering, specifiek op het vraagstuk van institutioneel racisme en dekolonisatie. Dit doe ik zowel binnen als buiten mijn werk. Als professional werk ik vooral op het thema diversiteit en inclusie, waarbij ik programma’s en projecten ontwikkel en uitvoer in onderwijs en arbeidsmarkt. Centraal hierin staat het faciliteren van het ongemakkelijke gesprek om tot constructieve oplossingen te komen. Naast mijn werk ben ik actief in de anti-racisme beweging en gebruik ik kunst als vorm om het thema te agenderen. Centraal hierin staat het bieden van een dekoloniaal perspectief op koloniale erfenis.

Voor welke organisatie(s) werk je?
ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid.

Met welk initiatief/project draag je bij om discriminatie te verminderen?
Alle projecten van ECHO zijn gericht op het bevorderen van diversiteit en inclusie en het verminderen van discriminatie, specifiek gericht op mensen van kleur. Initiatieven die ik onder andere coördineer zijn:

  • ECHO Award: Prijsuitreiking voor excellente hoogopgeleide jongeren met een niet-westerse achtergrond die maatschappelijk actief zijn en een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan diversiteit en inclusie in het onderwijs en de samenleving. De prijs wordt al 20 jaar uitgereikt en heeft hiermee een community gecreëerd van hoogopgeleide jongeren met verschillende culturele en studieachtergronden, maar een gemeenschappelijk doel om de samenleving inclusiever te maken. Dit initiatief draagt bij aan positieve beeldvorming over diversiteit en het versterken van draagvlak voor het thema in het hoger onderwijs.
  • ECHO Mentorprogramma: Mentoring traject waarbij hoogopgeleide jongeren met een niet-westerse achtergrond die zich oriënteren op de arbeidsmarkt gekoppeld worden aan professionals. Waar (pas)afgestudeerden ondersteund worden in hun overgang naar de arbeidsmarkt, draagt het programma ook bij aan bewustwording van professionals op diversiteit en inclusie. Mentees krijgen een concreet beeld over hun volgende stappen op de arbeidsmarkt. Mentoren krijgen een concreet beeld over hun zij diversiteit en inclusie kunnen versterken in hun eigen context.
  • ECHO Summerschool: Een zomerprogramma voor studenten en (young) professionals actief in het onderwijs en op de arbeidsmarkt gebaseerd op een train-de-trainer concept, waarbij deelnemers begeleid worden in het zich eigen maken van diversiteit en inclusie in theorie en praktijk, specifiek in de context van inclusief onderwijs. Deelnemers maken hierbij kennis met de nodige vocabulaire om diversiteit en inclusie bespreekbaar te maken in hun organisatie, krijgen zicht op uitdagingen en kansen in relatie tot diversiteit en inclusie binnen de eigen instelling, weten hier constructief op in te spelen en zijn in staat diversiteit en inclusie te vertalen naar de eigen context en praktijk.

Hoe bereik jij het brede publiek met jouw werk?
In mijn rol bij ECHO begeef ik mij op het kruispunt van overheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Daarmee zie ik waar de gaten liggen tussen beleid, beleving en praktijk en probeer ik die met elkaar te verbinden. In dit proces leg ik constant het verband tussen individuele ervaringen en institutionele verandering, zodat mensen begrijpen hoe zij onderdeel uitmaken van een groter systeem en welke verantwoordelijkheid ze daarin zelf kunnen pakken. Centraal hierin staat het vertalen van bewustzijn en inzichten naar praktische hulpmiddelen en duurzame oplossingen om diversiteit en inclusie in de samenleving te versterken.

Welke EN/EN identiteiten bezit jij?
Programmamanager, Artiest, Activist, Producent.

Waarvoor kunnen mensen jou bellen of welke vraag heb jij aan mensen of organisaties?
Site: www.echo-net.nl. Mijn expertisegebied: anti-racisme & dekolonisatie, onderwijs & arbeidsmarkt, kunst & cultuur

Bekijk diverse filmpjes over de En/EN-campagne op het YouTube kanaal van Nieuw Wij Bron: youtube.com

Wil je ook een EN/EN-kaart ontvangen en deze delen op sociale media? Dat kan! Stuur een mail naar [email protected]. Mail een hoge resolutie foto van jezelf (meestal > 2 MB) en vermeld in de mail 5 identiteiten (persoon, beroep, hobby, maatschappelijke rol, etc). Dan krijgt u meestal binnen een dag uw persoonlijke En/En-kaart retour!

EN EN Header-presentatie – LOGO

Deel van Dossier

Nieuw Wij LAB!

In het project Nieuw Wij LAB staat de vraag centraal hoe we discriminatie  in de…