Template

Wie is Sarah Izat?
29 jaar geleden werd ik geboren in Iraaks-Koerdistan. Sinds mijn 8e woon ik Nederland. Ik groeide op in verschillende steden van Nederland. Hierdoor wen ik snel aan een veranderende omgeving en kan ik makkelijk met mensen omgaan. Ik studeerde Nederlands recht en studeerde af op de varianten Staats-en bestuursrecht en International and European Union law aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Voor welke organisatie(s) werk je?
Politie Eenheid Rotterdam.

Met welk initiatief/project draag je bij om discriminatie te verminderen?
Klinkt misschien, gek maar ik ben mijzelf. En door zichtbaar (proberen) te zijn en actief mee te doen om mijn steentje bij te dragen, maak ik de wereld een klein beetje inclusiever.

Hoe bereik jij het brede publiek met jouw werk?
In 2017 kreeg ik zowel nationaal en internationaal de nodige media-aandacht omdat ik een discriminatiezaak aankaartte bij het College voor de Rechten van de Mens. Ik vond (en vind) dat de politie discrimineerde omdat ik, als hoofddoekdragende moslima, geen uniform mag dragen in combinatie met het politie-uniform. Het College voor de Rechten van de Mens stelde mij in het gelijk, maar de Nationale Politie legde het advies van het College voor de Rechten van de Mens naast haar neer. Ik, en zoveel andere ambitieuze moslima’s met mij, kunnen het politieberoep dus niet uitoefenen omdat de Nationale Politie het principe ‘of/of’ hanteert. Terwijl ik een radicale voorstander ben van het ‘en/en’.

Welke EN/EN identiteiten bezit jij?
Jurist, politieVrouw, principieel, tante; idealist.

Waarvoor kunnen mensen jou bellen of welke vraag heb jij aan mensen of organisaties?
Het mag alles zijn, ik denk/doe graag met je mee!

Bekijk diverse filmpjes over de En/EN-campagne op het YouTube kanaal van Nieuw Wij Bron: youtube.com

Wil je ook een EN/EN-kaart ontvangen en deze delen op sociale media? Dat kan! Stuur een mail naar [email protected]. Mail een hoge resolutie foto van jezelf (meestal > 2 MB) en vermeld in de mail 5 identiteiten (persoon, beroep, hobby, maatschappelijke rol, etc). Dan krijgt u meestal binnen een dag uw persoonlijke En/En-kaart retour!

EN EN Header-presentatie – LOGO

Deel van Dossier

Nieuw Wij LAB!

In het project Nieuw Wij LAB staat de vraag centraal hoe we discriminatie  in de…