Raoul Louis Heertje is de middelste zoon van Betty Heertje-Halberstadt en Arnold Heertje. Hij is vooral comedian maar beweegt zich ook op of achter andere podia als schrijver, regisseur en tv-maker. “Wat ik vooral doe is uitvogelen wat we hier op aarde met elkaar aan het doen zijn,” zegt hij. “Ik vind geen echte antwoorden, maar ontdek wel veel over mezelf en dus de andere mensen. En ondertussen hebben we ook nog veel plezier.”

Wat heeft je moeder jou meegegeven en neem je mee?

“Dat weet ik niet zo goed. Ik denk dat ze vooral heel attent is naar andere mensen. Maar vaak zó attent dat dit ertoe leidde dat ik, zeker vroeger, juist minder attent was. Onvoorwaardelijke liefde, dat heeft ze me meegegeven. Ik hoop en denk dat ik dat onvoorwaardelijke ook heb.”

Hoe eer jij je moeder?

“Door zo vaak mogelijk te denken wat zij ervan zou denken als ze aanwezig zou zijn bij bepaalde acties of woorden van mij. De meningsverschillen die we hebben, maken onze band juist beter. Ik denk dat ze dat vroeger moeilijker kon accepteren. We hoeven het helemaal niet eens te zijn met elkaar. Van het harmoniemodel word je geen betere vrienden of familie.”

Wat is of betekent moederschap voor jou?

“Ik zal het nooit echt kunnen begrijpen want dat je je kind echt in jouw lichaam hebt gedragen is te wonderlijk voor mijn voorstellingsvermogen. In het geval van mijn moeder betekent het onvoorwaardelijke liefde proberen te geven.”

Lees ook

moeders mahesvari76

“Dit kinderboek had ik nooit kunnen schrijven zonder mijn nani als inspiratiebron”

Serie 'Eer je moeder': Mahesvari Autar over haar grootmoeder

DaveEnsberg

“Ook na haar overlijden voel ik haar aanwezigheid”

Serie ‘Eer je moeder’: Dave Ensberg over zijn moeder

Maria Bouanani

Maria Bouanani

Schrijver

Maria Bouanani studeerde Franse Taal en Cultuur aan de Faculteit Letteren van de Universiteit Utrecht. Voor Nieuw Wij schrijft ze …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.