Godsdienstfilosoof Annewieke Vroom (VU A’dam) en filmmaker Misha Beliën geven in onderstaande filmpjes een indruk van de diversiteit van manieren waarop de kloof religie/levensbeschouwing en samenleving heel verschillend beleefd wordt bij een aantal ruimdenkende beoefenaars van levensbeschouwelijke en religieuze tradities, waaronder Abdulwahid van Bommel en Anne-Maria van Hilst. De film dient als aanknopingspunt voor gesprek en onderwijs.

In Vrijheid Verbonden is een dialoogorgaan dat jaarlijks een bijeenkomst organiseert waarin vertegenwoordigers uit vijf religies en het humanisme samen komen en spreken over actuele thema’s. Ook sympathisanten van de dialoog vanuit allerlei hoeken van de samenleving zijn er aanwezig. Het is in Utrecht, omdat dat ooit de unie van Utrecht werd beklonken. Prinses Beatrix is er elk even jaar bij en ook de burgemeester van Utrecht.

De symboliek van een dergelijk orgaan met diverse religies en het humanisme is van groot belang, het toont dat we samen kunnen en willen werken.

Bron: vimeo.com
Bron: vimeo.com
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.

Advertentie

Kloostercast