Het eerste fragment dat wordt besproken (vanaf minuut 26:00 tot 28:03) is een gesprek tussen de journalisten Haroon Ali en Jaap Jongbloed bij EenVandaag. De vraag of we ‘de Nederlander’ niet meer tijd moeten gunnen om institutioneel racisme aan te pakken staat centraal. “De tijd van dankbaarheid van de eerste generatie is niet meer,” reageert Bouazza.

Het tweede fragment is een NOS-item (vanaf minuut 07:19 tot 08:05). We zien een ondernemer die het niet eens is met de Corona-maatregelen en hij haalt de boerka erbij om zijn punt kracht bij te zetten. Wat betekent deze vergelijking? “Het laat vooral de onwenselijkheid van de islam zien. Dit gebeurt vaker. Als mensen iets niet willen halen ze de islam erbij”, zegt Bouazza naar aanleiding van dit tv-fragment.

Bekijk hier deel I van het gesprek met Hassnae Bouazza.

Over het onderzoek

Moslims op TV is een onderzoek van The Hague Peace Projects. Tweede helft 2020 worden over deze verkenning achtergrondartikelen gepubliceerd op Nieuw Wij en op Republiek Allochtonië. Zie ook het interview met onderzoeker Tayfun Balcik: “Ik nodig mensen uit kritisch met ons mee te kijken.”

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.