Een man, tieners in huis en uitdagend werk. Christa Reinhoudt is 47 jaar en staat midden in het leven als bij haar de ziekte van Alzheimer wordt geconstateerd. Wat houdt haar gaande nu haar toekomstperspectief zo verandert?

Stel je voor: je bent nog geen vijftig, je hebt een leuke baan en een fijn gezin. De toekomst lacht je toe. Maar dan begin je steeds meer dingen te vergeten. De shampoo uit je haar spoelen of welke boodschappen je wilde halen. Het overkwam Christa Reinhoudt drie jaar geleden. Sinds een half jaar weet ze dat ze de ziekte van Alzheimer heeft.

De ziekte zet haar leven in een compleet ander licht. “Ik heb geen perspectief meer”, zegt Christa. Ze droomde wel eens over haar pensioen, maar dat gaat ze niet meer meemaken. Ze heeft haar baan als coördinator in een inloophuis moeten opgeven. Thuis moet ze steeds meer zaken uit handen geven. Dat ze onlangs de verjaardag van haar man vergat, maakt pijnlijk duidelijk hoe de ziekte vordert.

Haar geloof was voor Christa altijd een inspiratiebron, maar op dit moment begrijpt ze weinig van God. “Ik voel me nu niet gezien door God.” Toch staat ze iedere morgen weer op. Juist nu vindt ze in iedere dag iets om voor te leven. “Wat bereik ik met depressief in bed liggen? Ik wil m’n energie voor het positieve gebruiken.”

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.