Eind 2018 werd het boek Food for Thought, wereldfilosofie aan de keukentafel van Jeroen Hopster gepresenteerd. Vanaf 26 mei 2019 wordt de serie Food for Thought uitgezonden op NPO2. Quality time op de zondagmiddag: samen kijken, samen koken, samen eten, op zoek naar antwoorden op belangrijke levensvragen.

In de tv-serie Food for Thought verblijven zeven jongeren op een afgelegen plek in Frankrijk om in gesprek te gaan met zeven filosofen uit verschillende windstreken. In gezelschap van elkaar en de filosofen voeden zij lichaam en geest met ingrediënten uit filosofische tradities en gerechten uit de wereldkeuken.

De twintigers Jin, Joana, Jort, Lizzy, Moritz, Mounia en Yara, én de kijker maken kennis met diverse denktradities wereldwijd die nieuwe inzichten verschaffen in alledaagse kwesties. Van het Chinese taoïsme tot de islam en van het Indiase en Japanse boeddhisme tot de Afrikaanse ubuntu-filosofie. Voor iedereen die leeft in de wereld van nu, voor iedereen met herkenbare vragen als hoe voorkom je keuzestress, of hoe ga je om met de dood?

Jongeren en jongvolwassenen ervaren een toenemende prestatiedruk door de steeds grotere rol van technologie en met name social media. Ons huidige curriculumonderwijs lijkt hen onvoldoende toe te rusten om de huidige geglobaliseerde en gepolariseerde wereld tegemoet te treden. Dat geeft stof tot nadenken. In Food for Thought bieden interculturele filosofen handvatten om onze waarden en intenties en misschien zelfs de wereld te veranderen.

Jongeren in dialoog met een filosoof over onder meer identiteit, keuzevrijheid en prestatiepijn. Wat je vandaag tot je neemt, is wie je morgen bent.

Afleveringen

Aflevering 1 Risotto ontmoet sake – Chiara Robbiano: 26 mei – 15.45 uur
Aflevering 2 Koken met commitment – Peter D. Hershock: 2 juni – 15.45 uur
Aflevering 3 De mensheid in één pan – Hadeer Aboelnagah: 9 juni – 15.45 uur
Aflevering 4 De kunst van het niet roeren – Sarah Flavel: 16 juni – 15.45 uur
Aflevering 5 Kwaliteiten proeven – Shalini Sinha: 23 juni – 15.45 uur
Aflevering 6 Je bent wat je eet – Michael Onyebuchi Eze: 30 juni – 15.45 uur
Aflevering 7 Perzische balans – Tina Rahimy: 7 juli – 15.45 uur

Food for Thought is geproduceerd door Viewpoint Productions in samenwerking met De Boeddhistische Blik | KRONCRV

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.