“Over mijn generatie wordt gezegd dat we alleen maar met onszelf bezig zijn, maar ik sta vaak versteld van de verhalen die ik hoor”, vertelt Marleen Stelling. “Strijden voor homorechten, een plek voor vluchtelingen, gelijke behandeling van vrouwen: het houdt ons behoorlijk bezig. Ontmoet bijvoorbeeld theoloog en kunstenaar Rikko Voorberg. Hij vraagt met een lange stoet auto’s aandacht voor vluchtelingen die vastzitten op Griekse eilanden. Of luister naar Kristi Satjadribata, die in migrantenkerken een plek voor homo’s bevecht.”

Verlangen naar een nieuwe wereld

Alle gasten van ‘Café Lazarus’ verlangen naar een nieuwe wereld. Vanuit die drijfveer maken ze zich – ieder op hun eigen manier – sterk voor anderen, dichtbij en ver weg. Zo houdt Kiza Magendane (student politicologie en schrijver) zich bezig met thema’s als burgerschap en identiteit. En Lisa Loeb en Janneke Rinzema van het cabaretduo ‘Matroesjka’ onderzoeken hoe het in Nederland gesteld is met de gelijkheid van man en vrouw.

Muzikale omlijsting

Ook dit seizoen nemen Marleens gasten iemand mee die voor hem of haar van speciale betekenis is. Hoe hebben ze elkaar ontmoet en wat maakt deze engel zo bijzonder? Ook muziek mag niet ontbreken. Dit seizoen zijn de Amerikaanse zangeres Michelle David & the Gospel Sessions, Mr. Weazley, ‘Matroesjka’ en de vierstemmige vocalpopgroep ‘De Meisjes met de Wijsjes’ te horen.

Afleveringen en gasten

  • Zondag 9 juni: Rikko Voorberg
  • Zondag 16 juni: Kiza Magendane
  • Zondag 23 juni: Kristi Satjadribata
  • Zondag 7 juli: Janneke Rinzema en Lisa Loeb (cabaretduo ‘Matroesjka’)

Op 30 juni is er geen aflevering van ‘Café Lazarus’ te zien. Op die datum wordt de documentaire ‘De kast, de kerk & het koninkrijk’ (over homoseksualiteit en geloof) uitgezonden.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.