Uitzending

Bonte Was Podcast #01 Bron: anchor.fm

Podcast #01: Madeleijn van den Nieuwenhuizen

In deze podcast spreken One’sy en Zoë met Madeleijn over verantwoordelijkheid in de journalistiek en over blinde vlekken qua gender. Woordkunstenaar Fouad Atta De Tolk luistert op de achtergrond mee en spreekt een ter plekke geschreven column uit. En natuurlijk wordt het Blinde Vlekken Kwartet gespeeld, waarin zij shout-outs geven aan of blinde vlekken bespreken van deze media: Medialogica (lees hier Zoë’s artikel over de achtergrond van deze nominatie), De Correspondent, Meidenblad Tina, Talkshow M, Jinek en Vaker in de Media.

Benieuwd naar welke redactie een fles wasmiddel ontvangt om nog wat blinde vlekken weg te wassen en wie een ?? in de vorm van een T-shirt krijgt, vanwege een scherp oog voor diversiteit? Volume aan, oortjes in, en luisteren maar.

In de uitzending geeft Madeleijn van den Nieuwenhuizen de volgende tip mee aan redacties:

“Voor een heel groot deel gaat het over iets groters. Het gaat over geschiedenis en context van taal. Ga daarom meer lezen, ga documentaires kijken, naar muziek luisteren waar je nog niet naar hebt geluisterd. Luister naar verschillende stemmen die zo hun verhalen hebben verteld. Verandering begint bij empathie en begrip opbrengen voor een groep waar je niet deel van uitmaakt. Neem iemand in dienst die hier continu over nadenkt en dit gaat integreren of hierover gaat adviseren in jouw organisatie.”

Fles wasmiddel

Achter de schermen

Madeleijn-van-den-Nieuwenhuizen
Vlnr: Zoë, Madeleijn, One’sy en Atta Beeld door: Nieuw Wij

Uitzending

Bonte Was Podcast #01 Bron: anchor.fm

Podcast Platforms

Spotify
Enis-DNW (2)

Enis Odaci

Publicist

Enis Odaci is voorzitter van Stichting Humanislam, een denktank voor islamitisch humanisme die hij mede naar aanleiding van het …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.