Bron: anchor.fm

Eerst even een trigger warning: van minuut 33.40 tot minuut 37.05 bespreken we de aangrijpende documentaire van Rowan Blijd over stilgeboorte, een heftig thema dat je misschien wil skippen als dat voor jou op dit moment te dichtbij komt.

Eerst wat cool nieuws: Bonte Was Podcast zit op Instagram! One’sy heeft een nieuwe baan bij radiozender Sublime en Zoë grootse plannen voor De inclusiemarathon.

Maar niet alleen wij waren druk bezig deze zomer…

De mediadieptepunten in de verslaggeving rond Ter Apel en gevluchte mensen zijn schokkend. Ook bespreken we de berichtgeving rondom de dood van Queen Elizabeth en diversiteit gone wrong bij NU.nl.

We hebben ook een hoop tips zoals de podcast Moslima van Maartje Duin en Cigdem Yuksel over moslimvrouwen in beeld. OneWorld doet het weer goed met een sterk stuk over migratietaal. En we zijn blij dat talkshow Op1 een stap in de goede richting zet met twee biculturele, vrouwelijke presentatoren, Natasja Gibbs en Nadia Moussaid.

Waar we het nog meer over hebben, hoor je in deze lange Korte Was! Het transcript van de aflevering, vind je op deze pagina.

Zoë-4-kopie-mini

Zoë Papaikonomou

Schrijfster, onderzoeksjournaliste en docente

Zoë Papaikonomou is schrijfster, onderzoeksjournaliste en mediadocente. Haar werk is gericht op diversiteit, inclusie en …
Profiel-pagina
Onesy-Muller

One'sy Muller

Radio-dj en podcaster

Op elk rapport van de basis- en middelbare school was terug te vinden dat ik teveel praatte. Het is dan ook geen verrassing dat ik al meer …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.