In de derde aflevering van Cultuurbrekers duikt presentator Zoë Papaikonomou met twee gasten in de P van Personeel. Zij ontvangt Karima el Bouchtaoui van Theater Inclusief en Anne de Haij van het Kunstmuseum in Den Haag.
Wat is hun kritische blik op de nieuwe code Diversiteit en Inclusie? Welke ervaringen en tips kunnen zij geven om meer divers te werven, maar ook om geworven personeel te laten doorstromen en behouden? Natuurlijk reflecteren Karima en Anne ook op de verregaande effecten van de Coronacrisis voor de culturele sector.
Verslaggever Vinny Tailor duikt in het schrijven van inclusieve vacatureteksten. Dat doet zij samen met Sanne Scholten, de directeur van het LKCA, het kenniscentrum voor professionals in cultuureducatie. Zij vertelt waarom en hoe zij hun vacatureteksten tegenwoordig aanpassen en wat voor effect dat heeft.
En natuurlijk speelt presentator Zoë Papaikonomou samen met haar gasten het Blunder Pim Pam Pet. In dit reflectieve spel delen de gasten ‘uitglijders’ en inzichten waarvan ze veel hebben geleerd. Tot slot nemen Anne en Karima hun Petje Af voor een persoon, programma of instelling die het goed doet op het gebied van de P van Personeel.
Klik hier om de derde podcast te beluisteren.
Over Cultuurbrekers
In elke aflevering van de 4-delige podcastserie Cultuurbrekers verdiept host Zoë Papaikonomou samen met baanbrekers uit de culturele en creatieve sector één van de vier P’s uit de Code Diversiteit en Inclusie, die onlangs werd vernieuwd (Publiek, Programma, Personeel en Partners). Ze spelen samen het Blunder Pim Pam Pet, want verandering is een weg van vallen, reflecteren en weer opstaan. Én ze nemen hun Petje Af voor een instelling, project of persoon die bijdraagt aan meer diversiteit en inclusie in de creatieve en culturele wereld. Verslaggever Vinny Tailor bezoekt elke aflevering een organisatie waar op concrete wijze aan meer diversiteit en inclusie wordt gewerkt.