Derk Stegeman is predikant en afdelingsmanager bij STEK (stichting voor stad en kerk) in Den Haag. STEK heeft de organisatie in handen van het #kerkasielBethel, waar Stegeman coördinator en woordvoerder voor is. Zondag is de marathonkerkdienst die wordt georganiseerd voor het gezin Tamrazyan vijf weken bezig. Nationaal en internationaal is er aandacht en steun voor de actie.

Inmiddels gingen 400 voorgangers voor en zijn mensen uit het hele land betrokken. “Ik ben nog nooit zo trots geweest op onze kerk”, zegt Stegeman. “Het initiatief verbindt enorm en maakt veel los. Verschillen vervagen. Mensen die twintig jaar niet in een kerk zijn geweest, komen meedoen. Er zijn veel politici langs gekomen om steun te betuigen en vragen te stellen. De landelijke PKN steunt het, scriba René de Reuver heeft een deel van de voortdurende dienst geleid. De vieringen die er 24 uur zijn, zijn hartverwarmend in hun eenvoud. Iedereen voelt dat dit betekenis heeft.

Tegelijkertijd kunnen we als het ware niet ‘verliezen’. Wij doen als kerk wat we moeten doen. Wij kunnen vieren! Bethel betekent: huis van God. Er klopte iemand bij ons aan en wij hebben open gedaan.”

Het Vermoeden, zondag 2 december 2018, NPO2 11.30 -11.55 uur

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Al 2 reacties — praat mee.