De documentaire Meisjesjongensmix vertelt het verhaal van Wen Long (9). Zij is intersekse. Bij haar geboorte was niet te zien of ze jongen of meisje was. Veel van deze kinderen worden al op jonge leeftijd geopereerd om ze meer jongen of meisje te ‘maken’. Bij Wen Long is dit niet gebeurd, zij mag zelf kiezen. Daar is ze blij mee, maar makkelijk is dat niet. Want als je jongen én meisje tegelijk bent, waar hoor je dan bij?

Taboe doorbreken
Met de documentaire wil Wen Long een taboe doorbreken. Ze merkt dat bijna niemand weet dat intersekse bestaat én zelfs veel voorkomt. En ze realiseert zich inmiddels dat veel andere interseksemensen er juist níet over durven praten. Haar wens is “Dat de hele wereld weet wat intersekse is en het net zo normaal wordt als homo en lesbi.”

interseksekind_poster

Groot bereik met korte film
Meisjesjongensmix is het regiedebuut van journalist Lara Aerts en ontwikkeld in het kader van De Ontmoeting, een platform waar beginnend filmmakers een film maken van 6,5 minuut. Aerts: ‘Een ideale lengte om een gevoelig onderwerp bij een groot publiek onder de aandacht te brengen en het gesprek erover te starten.’

Vertoningen
De documentaire ging op zondag 27 september in premiere op het Nederlands Film Festival. Tussen 1 en 3 oktober is de film online te zien via de website van NFF. Daarna draait de documentaire on- en offline op Cinekid. Vanaf 2021 is Meisjesjongensmix te zien als voorfilm in filmtheaters en vanaf najaar 2021 op Videoland, de realisatiepartner van de film.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.