Volgens een onderzoek van Movisie bevinden zich in Nederland tussen de 900 en 2000 dak- en thuisloze regenboogjongeren. Zij worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen, variërend van een onleefbare thuissituatie tot het feit dat ze zonder enig mededogen op straat worden gezet nadat ze uit de kast zijn gekomen.

De documentaire ‘Verstoten’, geregisseerd door Claire Slingerland, vertelt het openhartige verhaal van twee jongeren die delen hoe ze op straat zijn beland en welke uitdagingen ze hebben doorstaan. Ze vertellen persoonlijke ervaringen over hun leven op straat, over de gevaren waarmee ze worden geconfronteerd en delen hun ervaringen met opvangvoorzieningen. De dreiging van alcohol, drugs en prostitutie blijft voortdurend aanwezig in het leven van deze jongeren.

Inleiding door Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken
De première wordt georganiseerd door Maruf, Cine Inclusief en Melkweg. Het programma begint zaterdag 11 november om 14.00 uur met een inleiding door Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken (D66). De middag wordt afgesloten met een nagesprek, waarbij het publiek de gelegenheid krijgt om vragen te stellen en in discussie te gaan.

Kaartjes voor de première zijn verkrijgbaar op de website van de Melkweg. Later is de documentaire op andere plekken in het land te zien en wordt het ook uitgezonden door de Amsterdamse zender AT5.

Bron: www.youtube.com
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.