In de zesde aflevering van Genderful World Podcast bespreken we Gender & Mode. Kies jij jouw kleding? Of bepalen heersende stereotypen over gender wat je wel en niet aantrekt? En welke machtsverhoudingen spelen een rol in jouw kledingkeuze?

Presentator Zoë Papaikonomou gaat hierover in gesprek met Anneke Smelik, hoogleraar Visuele Cultuur aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen en JeanPaul Paula, creative director en stylist. Haar co-host deze aflevering is Aynouk Tan, modejournalist, artdirector én levend kunstwerk.

(Dit gesprek is opgenomen tijdens de Coronacrisis. Het geluid kan daardoor iets anders zijn dan je van ons gewend bent)

Genderful World Podcast #6 Bron: open.spotify.com

Over Genderful World Podcast

Genderful world podcast_6-gasten

Genderful World Podcast is een podcast van het Tropenmuseum. In deze podcast gaat onderzoeksjournalist en podcaster, Zoë Papaikonomou, voorbij hij/zij met een co-host en wisselende gasten. Ze bespreken in zes afleveringen de ins en outs van Gender en borduren voort op de tentoonstelling What a Genderful World in het Tropenmuseum.

In elke aflevering polst verslaggever Vinny Tailor hoe Gender in de Markt ligt bij jonge en volwassen buren van het Tropenmuseum. Ze vraagt genderful rond op de Dappermarkt én ze bespreekt een object uit de tentoonstelling met de 9-jarige tweeling Kelvin en Melvin.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.