De genderpoli in Zaandam begeleidt jongeren die worstelen met hun genderidentiteit. Het advies van de genderpoli geldt als opmaat voor een verandering van het geslacht in het paspoort, of een ingrijpende medische behandeling. De kijker komt in aanraking met behandelaren en alle dilemma’s waar ze voor staan.

Hoe adviseer je bij onomkeerbare keuzes die de rest van het leven kunnen tekenen, terwijl de polikliniek worstelt met financiering en de wachtlijst groeit? Hoe ga je om met een laagbegaafde puber die van geslacht wil veranderen? Wat te doen met gevoelens van twijfel? En is er binnen het team van de genderpoli in Zaandam ook ruimte voor een conservatief geluid?

genderpoli VPRO tv

De Teledoc Genderpoli van filmmaker, psycholoog en oud-medewerker van de genderpoli Ingrid Kamerling (In het hoofd van mijn zusje), is een productie van Tangerine Tree en de VPRO, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds. Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld en bestemd is voor een groot publiek.

Genderpoli gaat in première op IDFA waar de film is geselecteerd voor het programma Frontlight en genomineerd voor de Dutch Film Award.

Teledoc Genderpoli. Donderdag 16 november om 22.35 uur bij de VPRO op NPO2.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.