Nieuwwij.nl zocht Tümer, dochter van een Nederlandse moeder en Turkse vader, in haar eigen woning op om haar een aantal vragen voor te leggen over haar thuisgevoel en onderwerpen waar ze veel mee bezig is: diversiteit, vrouwen, media en de toekomst van Nederland/Europa. Over haar thuisgevoel zegt Tümer: “Thuis voelen is vanuit je hart in je leven staan”. En dus voelt ze zich niet alleen thuis in Nederland of in een bepaalde woning of straat. “Ik zou ook zo weer in Istanboel kunnen wonen”.

Diversiteit heeft voor Tümer alles te maken met kwaliteit. “Diversiteit moeten we willen om een betere wereld bereikbaar te maken. Op allerlei niveau’s. Divers samengestelde raden van bestuur zorgen vaak voor een succesvol bedrijf, weten we uit onderzoek. Maar in de mediawereld van Hilversum is die diversiteit ver te zoeken. Hilversum zit nog steeds niet te wachten op meer diversiteit. Hilversum is wel erg met zichzelf bezig, met de eigen posities.”

Over de toekomst van Europa en dus ook Nederland in de geglobaliseerde wereld is Tümer stellig: “Zolang Europa niet in staat is zijn minderheids-emancipatieproblemen op te lossen, zal Europa in de problemen blijven. Dit is echt een cruciaal punt voor Europa en voor Nederland daarbinnen om op te lossen. Anders gaat Europa enorm achterlopen ten opzichte van Amerika, Afrika, Azië en… Turkije. Als we het probleem niet oplossen, kunnen we beter met z’n allen naar Turkije verhuizen.”

Bron: www.youtube.com
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.