De film begint enkele maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Met haar politieke partij BIJ1 doet Sylvana mee aan de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen. Er staat veel op het spel: Sylvana en haar medestanders hebben grote verwachtingen maar gaat BIJ1 het ook echt waarmaken? De nieuwe partij ligt onder het vergrootglas van journalisten en Sylvana krijgt te maken met belediging en bedreiging. Lugubere filmpjes staan online, mensen staan ongevraagd bij haar voordeur of bellen haar op. Sylvana wordt gedemoniseerd en bejubeld tegelijkertijd. Ze bijt van zich af in politieke debatten en zoekt in de rust van thuis en bij haar coach houvast.

Wie is Sylvana Simons? Wat drijft haar en hoe gaat ze om met de positie waarbij ze hoog op een voetstuk staat bij de één en ernstig wordt ontmenselijkt door de ander? Wie laat ze toe in haar leven? Hoe beschermt zij zichzelf tegen de aanvallen die tegen haar persoonlijk gericht zijn. De gemeenteraadsverkiezingen vormen de aanleiding en leidraad voor een onderzoekend documentair portret van Sylvana Simons, haar idealen en de krachtenvelden om haar heen.

De Teledoc Sylvana, demon of diva van Ingeborg Jansen is een coproductie van KVFILMS en de EO, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds. Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld en bestemd is voor een groot publiek.

Bron: Evangelische Omroep (EO)

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.