Jarenlang werkte hij bij de televisie aan kinderprogramma’s, tot hij op een dag burnout raakte. Het roer van zijn leven ging radicaal om en nu zet hij zich in voor vluchtelingen in het buitenland. Onvermoeibaar redt hij mensen uit het water en draagt hij bij aan een beter leven in de kampen. In Nederland probeert hij mensen aan het denken te zetten over de vraag: wat geeft nu echt zin aan mijn leven?

In de periode van zijn burn-out mocht Rob Timmerman zelf ervaren hoe wonderbaarlijk hoopgevend het is als mensen je niet in de steek laten wanneer het slecht gaat. “Dit is wat ik zelf ook heel graag wil: gekend worden, bij mijn naam genoemd worden. Ik wil ik ook aan anderen geven.”

“Ik weet dat wat ik doe op wereldschaal geen enkele impact heeft. Maar 2000 geredde mensen en honderden anderen voor wie ik de levensomstandigheden heb kunnen verbeteren. Ja, dat heeft zin.”

In Nederland vertelt Rob zijn verhaal aan groepen mensen en wil hij hen aan het denken te zetten over de betekenis van hun leven. “Ik hoop dat het iets vanzelfsprekends wordt om elkaar te helpen als je dat nodig hebt. Als je iemands verhaal leert kennen, is die persoon geen vreemdeling meer.”

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.