In gesprek met: Else-Marie van den Eerenbeemt

Manuela Kalsky praat met familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt over trouw aan waar je vandaan komt, je cultuur en je ouders.
Manuela Kalsky praat met familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt over trouw aan waar je vandaan komt, je cultuur en je ouders.
Schrijf je in voor de Nieuw Wij nieuwsbrief en ontvang elke 14 dagen de beste interviews, opinieartikelen en nieuwsberichten van Nieuw Wij in uw mailbox.
Else-Marie, er zit toch wel een verschil tussen je niet welkom voelen en feitelijk niet welkom zijn?
Experimenteren met een maakbare gefeminiseerde samenleving is dom&kinderachtig en bij voorbaat gedoemd te mislukken net zoals het vaderloze gezin een zeer destructieve mislukking is. Feminisering is een eenzijdige uitsluitende ideologie die niet in de politiek thuishoort.
Ik heb u jaren geleden ontmoet bij mijn zusje Emmeliek, samen met mijn andere zussen!
Ik vond dit een erg goed filmpje , ik zou U nog eens graag ontmoeten.
Hartelijke groeten
Liselotte Boost
Alweer 27 jaar geleden mijn ouders verloren.Eerst moeder 54 jaar.6 weken later vader 56 jaar.Ze zeggen wel eens dat vader niet zonder moeder kon.Wij 8 kinderen (6 meisjes,2 jongens) hebben nu nog steeds een heel goede band met elkaar.De ene zie ik meer dan de andere, maar op verjaardagen zien we elkaar weer altijd.Onze wortels zitten diep.En dat we allemaal nog zo goed met elkaar omgaan zit em denk ik in opvoeding en karakter.
Mijn man heeft jaren al geen contact met zijn vader.Eigenlijk is dat na het overlijden van zijn moeder gekomen.Daardoor zijn zijn broer en zus ook “weggebleven”.Met één broer (verstandelijk een achterstand)heeft hij nog wel contact.
Zo’n groot verschil tussen hem en mij.Misschien komt het nog wel goed.Ik heb het hem wel eens gevraagd om die stap te zetten.Maar dan zegt hij dat het hele gedonder weer van voor af aan begint.Ik zal hem nooit en te nimmer tegenhouden, het is zijn vader en ik mag hem daar nooit bij weghouden.