In een ingenieuze en interactieve talkshow krijgt het onderwerp mental health licht en lucht. Spoken word artieste Izadora Shin warmt de avond op met haar woorden en struggles.

Eén van de aanleidingen voor de talkshow is een artikel van Janet Lie op Brandpunt+. In dit artikel beschrijft ze haar zoektocht en worsteling tot ze de diagnose ADHD krijgt. Lie liep meer dan 20 jaar rond zonder te weten dat ze ADHD heeft. “Door de beperkte beeldvorming en stereotyperingen rondom gender en kleur, krijgen vrouwen van kleur te laat diagnoses. De gezondheidszorg houdt geen rekening op het gebied van culturele identiteit en het vrouw zijn als het gaat om het stellen van diagnoses”, stelt het Pan Asian Collective (PAC).

In de talkshow komt naast Janet Lie ook Anitha Hubner aan het woord. Zij bracht dit jaar het boek ‘Vertel Ik Het Wel of Vertel Ik Het Niet’ uit. Hierin beschrijft ze vanuit haar eigen ervaringen hoe taboes rond psychische aandoeningen doorbroken kunnen worden. Talkshowhost Wing-Yan Man richt zich met de 3310 School for Millennials.

Praktische informatie

De talkshow It’s all mental, a feminine perspective vindt plaats op vrijdag 22 oktober in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, aan de Oosterdokskade. De talkshow begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur en is gratis te bezoeken. Het evenement is ook te volgen via een livestream. Meer informatie is te vinden op de website van OBA.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.