Uitzending

#03 Janice Deul Bron: anchor.fm

“Ik zie zeker meer diversiteit qua modellen in de bladen dan toen ik begon in deze industrie,” vertelt Janice, “maar dit is nog wel een beperkte vorm van diversiteit. De mode-industrie creëert nieuwe stereotype beelden binnen diversiteit. Dus één type zwarte vrouw, maar ook als het bijvoorbeeld gaat om plussize modellen: zij moeten wel duidelijke taille hebben. Je zal niet zo snel een model met een heel recht, voller figuur zien.”

Bonte was-opname janice deul
Deze aflevering is, door de coronacrisis, op afstand opgenomen.

Ook aan de achter de schermen moet er nog veel veranderen volgens Janice: “Er staan zoveel talentvolle mensen te trappelen om in deze industrie aan het werk te gaan, maar ze krijgen gewoon geen kans. Mensen zeggen dan weleens: ‘echte kampioenen winnen elke race.’ Dan zeg ik: ‘Misschien, maar dan moet je wel de kans krijgen om aan te start te verschijnen.’”

Blinde Vlekken Kwartet

Natuurlijk spelen One’sy en Zoë samen met Janice Deul het Blinde Vlekken Kwartet. Ze reiken gezamenlijk een T-shirt uit aan een medium of programma dat een scherp oog heeft voor diversiteit en een fles wasmiddel voor een programma of medium dat nog wel wat blinde vlekken heeft weg te wassen. Kanshebbers op één van deze prijzen zijn in deze aflevering: Vogue Nederland, Elle Nederland, RTL Nieuws en Hollands Next Top Model.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.