Nilüfer is de nummer twee van Volt de eerste pan-Europese partij die in Nederland in de Tweede Kamer wil komen. Nilüfer neemt haar geschiedenis mee in haar werk en leven. Ze staat pal voor democratie, mede omdat haar ouders tijdens een coup uit Turkije zijn gemigreerd. Ze weet daarom als geen ander wat het belang van democratie is.

Met volt wil ze de democratie Europa-breed vernieuwen. Maar wat houdt dit in voor de Nederlandse politiek als Volt de Kamer in komt. En hoe werkt het systeem eigenlijk om met zoveel verschillende landen één beleid uit te voeren? Hoe bestrijd je armoede en wat is de oplossing voor vluchtelingenkampen als kamp Moria volgens Volt?

Beeld door: Jan Waatze Schuurman Hess

Volt pleit voor een minister van emancipatie en kansengelijkheid. Voor Nilüfer is het belangrijk om open en eerlijk te praten over racisme. Er is nu een impasse om het gesprek echt verder te brengen. “Je bestrijdt racisme niet met een nieuwe vorm van racisme: door iedereen die wit is maar als een racist neer te zetten kom je er ook niet. Je raakt dan mensen kwijt.”

Beluister de vijfde en laatste aflevering op Soundcloud of Spotify.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
David-Paul-Peters

David Paul Ramharak-Peters

David Paul Ramharak-Peters is journalist en podcastmaker.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.