De Keti Koti Verzoenings Tafel leent waardevolle elementen van verschillende culturen en geloven. Een uitgevonden traditie, vol symboliek, waar mensen, ongeacht hun afkomst, samen een slaven maaltijd nuttigen en met elkaar in dialoog gaan over onderwerpen zoals vrijheid, diversiteit en identiteit met het thema slavernij in gedachten.

Vorig jaar werd – vanwege het succes van de Keti Koti Verzoenings Tafel – voor het eerst een Ket Koti-dialoogestafette gehouden in Amsterdam, de afgelopen dagen opnieuw. Aan de voet van het Nationaal monument slavernijverleden in het Amsterdamse Oosterpark werd deze estafette georganiseerd door Stichting Keti Koti Dialoog Tafel. Een etmaal lang gingen 24 zwart/wit-duo’s, uit de wereld van cultuur, religie en samenleving, drie kwartier met elkaar in gesprek. Er kwamen kwesties aan de orde die in brede zin met zwart en niet zwart-zijn te maken hebben: dagelijkse dingen, thuis, op het werk, kinderen, vooroordelen, machtsongelijkheid en zwart/wit-denken.

De afgelopen jaren besteedde Nieuwwij.nl veel aandacht aan zowel de dialoogtafels als de dialoogestafettes. Filmpjes over beide activiteiten kunt u hieronder bekijken.

Bron: Nieuwwij.nl

Nog geen reactie — begin het gesprek.