Bij de ontwikkelingen kunnen vragen horen als: Moeten we alert zijn op tekenen van de eindtijd?’, ‘Wat mag je geloof je kosten?’ en ‘Hoe verhoudt God zich tot het kwaad in de wereld?’ Theologen Marco Visser, Gert-Jan Roest, Nynke Dijkstra, Sam Janse en Barbara Lamain zoeken in de podcast samen met Annemarieke Voorsluijs en presentator Laurens van Lavieren naar inspiratie en richting voor de antwoorden op deze vragen. Zij laten zich hierbij inspireren door het laatste boek uit de Bijbel, Openbaring.

Einde van de wereld

In Openbaring worden onder meer visioenen over het einde van de wereld beschreven. Dit laatste boek uit de Bijbel kreeg onlangs onverwacht veel aandacht. Dominee Paul Visser haalde in oktober het visioen uit Openbaring 13 aan en vervlocht dat met complottheorieën over The Great Reset. Prominente complotdenkers voelden zich bevestigd door de preek en deelden de opname gretig, die daardoor zeer veel bekeken en besproken werd.

De preek kwam Visser op veel kritiek van collega’s te staan, onder meer van predikant Henk Fonteijn op deze website. Fonteijn schreef onder meer: “Hoewel Visser in zijn preek afstand neemt van complottheorieën, ontkom ik niet aan de indruk dat hij er zelf met behulp van deze Bijbelteksten zelf aan meewerkt. En dat doet hij op basis van een ontzettend moeilijk te begrijpen Bijbelboek, waarvan de interpretatie door alle eeuwen heen omstreden en niet vrij van opportunisme blijft.”

Eerder deze week bood Visser volgens diverse media in een verklaring zijn excuses aan voor de preek. “Als ik de suggestie heb gewekt dat we de ernst van Covid-19 kunnen bagatelliseren: dat was allerminst mijn bedoeling”, zegt hij volgens Trouw.

Vijf afleveringen

De podcastserie ‘Visioenen voor vandaag’ telt vijf afleveringen: van 25 november tot 30 december verschijnt iedere donderdagochtend een nieuwe aflevering. De podcast is geschikt om individueel te beluisteren, maar kan ook gebruikt worden om samen over door te praten, bijvoorbeeld in kringverband. De podcast is te beluisteren via petrus.protestantsekerk.nl/podcast of de bekende streamingplatforms. Hieronder is een trailer te vinden.

Bron: open.spotify.com
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.